Η Γκαμπριέλα Σάμπο συνάντησε τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή

Μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες στην ιστορία του κλασικού αθλητισμού, η Γκαμπριέλα Σάμπο, βρέθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας Βασίλη Σεβαστή. 

Η ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και παγκόσμια πρωταθλήτρια στις διοργανώσεις της Αθήνας, της Σεβίλλης και του Έντμοντον ήρθε στην Ελλάδα ως προσκεκλημένη του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτη Δημάκου, προκειμένου να παραστεί στον αγώνα δρόμου, της Καλλιθέας (1/4). Η Σάμπο στη διάρκεια της συνάντησης με τον Βασίλη Σεβαστή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει για τον τρόπο λειτουργίας της ομοσπονδίας, τόσο σε επίπεδο υψηλού αθλητισμού, όσο και ανάπτυξης. 

Παράλληλα η 42χρονη σήμερα πρώην πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, εξέφρασε την χαρά της που βρέθηκε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ. “Ξέρω πολλά για την Ελλάδα και τον αθλητισμό της. Άλλωστε στο σχολείο διδασκόμαστε για την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Έχω έρθει αρκετές φορές στην Ελλάδα, τόσο για να αγωνιστώ όσο και για διακοπές, ωστόσο είναι μεγάλη μου χαρά, που σήμερα βρέθηκα στα γραφεία της ομοσπονδίας”, είπε η Σάμπο. Η Ρουμανα στην ξενάγηση της στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, είδε φωτογραφίες παλιών πρωταθλητών μας, με τους οποίους βρέθηκε στα στάδια την ίδια περίοδο. “Θυμάμαι την κούρσα της Βούλας (σ.σ Πατουλίδου), ήμουν στο στάδιο την ώρα του αγώνα. Ήταν λίγο τυχερή με το λάθος της Ντίβερς και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Θυμάμαι πως οι Έλληνες πανηγύριζαν τρελά, τόσο στον τερματισμό όσο και κατά την απονομή”, είπε για την κούρσα της Πατουλίδου το 1992 στη Βαρκελώνη, ενώ αναφέρθηκε με θαυμασμό και για Ελληνες αθλητές, όπως οι Θάνου, Κεντέρης, Μανιάνι, Μπακογιάννη και Κελεσίδου. Η Σάμπο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα, για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις μαραθωνίου στην Ευρώπη.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, εξέφρασε τον θαυμασμό του στην σπουδαία αθλήτρια και της χάρισε αναμνηστικά της ομοσπονδίας.

Κατεβάστε την εφαρμογή