Περισσότεροι από 20.000 δρομείς στον φετινό Μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος»

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, τον Μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος» (Κυριακή, 1/4), που θα πλημμυρίσει τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία με περισσότερους από 21.000 δρομείς κάθε ηλικίας, ξεκίνησε σήμερα με τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν οι διοργανωτές.
Η παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και των παράλληλων πολιτιστικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε στην Επίσημη Παρουσίαση της διοργάνωσης, το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των δρομέων αναμένεται να φτάσει τελικά τους 21.118, ως εξής: 2.199 δρομείς στον Μαραθώνιο, όπου προμηνύεται νέο ρεκόρ συμμετοχών, 4.214 δρομείς στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., 12.705 δρομείς στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., καθώς και 2.000 παιδιά ηλικίας 9-12 ετών στον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων. 
Στα παραπάνω μεγέθη υπολογίζονται και οι 1.500 δρομείς, οι οποίοι θα προστεθούν στους ήδη εγγεγραμμένους, αποκτώντας μία από τις θέσεις που θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), στο Περίπτερο 10 της ΔΕΘ-HELEXPO, από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως το Σάββατο 31 Μαρτίου.
 
 
«Το ρεκόρ των συμμετοχών αποδεικνύει για άλλη μια φορά την προσμονή όλων να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη διοργάνωση, που είναι αφιερωμένη στον Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που συμβάλλουν στην επιτυχία της διοργάνωσης και υποσχόμαστε μία ανεπανάληπτη εμπειρία για όλους τους δρομείς», είπε η πρόεδρος του Τριτωνα Χριστίνα Καραμίχου. 
 
Αλέξανδρος Θάνος (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού): «Απευθύνω τις ευχαριστίες μου στους διοργανωτές, στους εθελοντές, σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη μεγαλύτερη διοργάνωση της περιοχής μας. Ο Μαραθώνιος δεν ενισχύει μόνο το δρομικό κίνημα που αναπτύσσεται ραγδαία, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει μια δράση που μπορεί να γίνει πόλος έλξης τουριστών. Ενισχύουμε αυτή τη δράση και την εξωστρέφειά της, είναι ένας στόχος που έχουμε θέσει, ώστε να προσελκύει όχι μόνο πρωταθλητές αλλά επίσης περιηγητές και τουρίστες από όλο τον κόσμο». 
 
Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης): «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την Κυριακή τον Μαραθώνιο, που ξεπερνά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Οι διοργανωτές προβάλλουν το δρομικό κίνημα αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Αξίζει ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ και στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης για όσα κάνουν πριν αλλά και μετά τον αγώνα για την αποκατάσταση της πόλης. Υπενθυμίζουμε ότι, για όσους δεν δήλωσαν έγκαιρα συμμετοχή, υπάρχουν 1.500 τελευταίες θέσεις, στο Περίπτερο 10 της ΔΕΘ!».
 
Τάσος Τομπούλης (Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης): «Απευθύνω τους χαιρετισμούς του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγόπουλου και τις ευχές του για καλή επιτυχία. Αυτή την επιτυχία τη θεωρούμε δεδομένη, γιατί τη βλέπουμε και διαπιστώνουμε με χαρά ότι η διοργάνωση αυτή γίνεται κάθε φορά καλύτερη».
 
Γιάννης Ποδιώτης (Γεν. Γραμματέας Ο.Ε.): «Έρχεται σε τέσσερις μέρες ο 13ος Stoiximan.gr Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, ο μεγαλύτερος στην ιστορία του θεσμού. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα έχουμε μαζί μας και φέτος τον γιο του Στέλιου Κυριακίδη, τον Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος έρχεται από την Σαγκάη για να βρίσκεται κοντά μας. Ευχαριστούμε τους φορείς που μας στηρίζουν και είμαστε βέβαιοι ότι θα ζήσουμε μία διοργάνωση που θα χαρίσει σε όλους τους συμμετέχοντες μεγάλες συγκινήσεις».
 
Δρόσος Χριστόπουλος (Γενικός Διευθυντής διοργάνωσης): «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να είμαστε καλύτεροι από κάθε προηγούμενη φορά. Στον Μαραθώνιο δρόμο ήδη καταγράψαμε ρεκόρ εγγραφών, με 2.200 συμμετέχοντες, και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Στον Δρόμο 1.000 των Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που διεξάγεται παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, θα υπάρχει ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά μετά τον τερματισμό τους. Ο Δρόμος 10χλμ. με αφετηρία τους Αμπελοκήπους, θα έχει υψηλότατο επίπεδο ανταγωνισμού και θα είναι ένας εκπληκτικός αγώνας, στον οποίο περιμένουμε σπουδαίες επιδόσεις, ενώ στο Δρόμο 5χλμ θα έχουμε το ρεκόρ αγωνιστικής συμμετοχής με 13.000 κόσμο, καθώς και πολλές μοναδικές παράλληλες δράσεις που θα δώσουν ευχαρίστηση στους δρομείς και στους θεατές».
 
Ο 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.
 
Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, την ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, η οποία πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ.. Παράλληλα με τη διοργάνωση, διεξάγεται και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.
 

Κατεβάστε την εφαρμογή