Ο Μαραθώνιος Αθήνας απέσπασε το Χρυσό Βραβείο ως Major Tourism Event

Φωτογραφίες: eurokinissi
Ο Μαραθώνιος Αθήνας αποτελεί όχι μόνο ένα αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, αλλά ένα κατ’ εξοχήν διεθνές τουριστικό γεγονός, με ιδιαίτερη απήχηση και χαρακτήρα που αποδεδειγμένα ενισχύει την προβολή και θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ενώ έχει συγχρόνως εκπληκτικά απτά οικονομικά αποτελέσματα. 
Το κορυφαίο γεγονός δεν θα μπορούσε να λείπει από τα ετήσια βραβεία «Tourism Awards» τα οποία επί τέσσερα χρόνια επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τις καλές πρακτικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες στον κλάδο του τουρισμού. Στην τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (20/03) στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, ο Μαραθώνιος Αθήνας απέσπασε ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της βραδιάς, αφού τιμήθηκε με το Gold Βραβείο ως  Major Tourism Event (Γεγονός με τη Μεγαλύτερη Συνεισφορά στην Τοπική Οικονομία). 
 
Η δυναμική του Μαραθωνίου Αθήνας ως αθλητικό/δρομικό γεγονός είναι γνωστή. Η δυναμική του ως ένα πολιτιστικό γεγονός με ιστορία 120 χρόνων είναι επίσης αδιαμφισβήτητη. Με τη διάκριση αυτή, όμως, γίνεται σαφές πως είναι κάτι ακόμα μεγαλύτερο.
 
 Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι ένα από τα λίγα ετήσια διεθνή τουριστικά «γεγονότα» της Ελλάδας που, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα,  αναπτύσσονται ραγδαία και αποφέρουν στην οικονομική ζωή της χώρας ένα συνεχώς αυξανόμενο απτό τουριστικό εισόδημα και κατά συνέπεια πραγματικά έσοδα στο ελληνικό δημόσιο. Ο συνολικός οικονομικός αντίκτυπος του Μαραθωνίου μπορεί και να φτάνει τα 30εκ. ευρώ, τα οποία προκύπτουν από το παραπάνω τουριστικό εισόδημα, τις δαπάνες για κοινωνικούς σκοπούς στο πλαίσιο της διοργάνωσης, αλλά και από αυτά που ξοδεύει ο ΣΕΓΑΣ και οι χορηγοί του για τη διοργάνωση.  
 
Με τη σταθερή συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και τη συνεχή υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας, ο Μαραθώνιος Αθήνας προβάλλεται σταθερά από το 2006 στο εξωτερικό, μέσα από την παρουσία του σε πάνω από 53 διεθνείς εκθέσεις άλλων μεγάλων διεθνών Μαραθωνίων όλα αυτά τα χρόνια. 
Ο Μαραθώνιος Αθήνας του 2018, με Μεγάλο Χορηγό την ΟΠΑΠ Α.Ε.,  θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου και ήδη το ενδιαφέρον δρομέων απ’ όλο τον πλανήτη είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο. Με δεδομένες τις σημερινές υποδομές στο Μαραθώνα και το Παναθηναϊκό Στάδιο, το όριο των 53.000 δρομέων που θα μπορούν να συμμετέχουν σε όλους τους αγώνες του γεγονότος αναμένεται να καλυφθεί σε χρόνο ρεκόρ και η έκκληση του ΣΕΓΑΣ προς τους κρατικούς φορείς είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για διεύρυνση των υποδομών του γεγονότος, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τα επόμενα χρόνια πάνω από 60.000 δρομείς.  
 
Σε κάθε περίπτωση, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος θα είναι και πάλι μια μοναδική γιορτή, από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό στάδιο, που θα μετατρέψει την πρωτεύουσα της χώρας και όλη την Αττική στον κέντρο του κόσμου.
 
* Τα Tourism Awards είναι ένας θεσμός βραβείων που διοργανώνεται ετησίως από την Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week 
 

Κατεβάστε την εφαρμογή