Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Γιορτή για την πόλη και τους πολίτες (vid)

Φωτογραφίες: eurokinissi

Μπορεί τελικά η βροχή να ταλαιπώρησε τους δρομείς των 5χλμ. Εθνική Τράπεζα, ωστόσο μία ακόμη γιορτή για την πόλη και τους πολίτες της έγινε με επιτυχία σήμερα στην Αθήνα. 

Ο 7ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας έγινε με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών όλων των αγωνιστικών επιπέδων και φυσικά δρομέων, που έχουν επιλέξει τα τελευταία χρόνια να βάλουν την άθληση στη ζωή τους. 
Περίπου 20.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν σε όλες τις αποστάσεις, ανάμεσα σε αυτούς 500 δρομείς από 55 χώρες απ΄όλο τον κόσμο.
Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και μεγάλο χορηγό την Ergo πέτυχε και φέτος το μεγάλο του στόχο και πλέον κάνει σχέδια για τη διοργάνωση του 2019. Στο τελευταίο αγώνισμα της ημέρας, τα 5χλμ. νικητής στους Άνδρες αναδείχθηκε ο Δήμος Μαγγίνας, ενώ στις γυναίκες η μάχη κρίθηκε ανάμεσα σε δύο συναθλήτριες την Αναστασία Καρακατσάνη, που ήταν τελικά πρώτη και την Ανθή Κυριακοπούλου, που ακολούθησε. 
 
Ο Μαγγίνας διένυσε την απόσταση σε 15.38 και ακολούθησαν οι Χουλιάνο Μάνκο (17.07) αι τον Νίκο Πετρολέκα (17.39).
Λίγο αργότερα πέρασε την γραμμή του τερματισμού, η πρώτη γυναίκα, που δεν ήταν άλλη από την Καρακατσάνη. Η αθλήτρια του Μανώλη Χάντζου πέτυχε 17.57 και άφησε δεύερη την Ανθή Κυριακοπούλου (18.05). Την έκπληξη έκανε η 12χρονη Γλυκερία Σκάρκου, που ήταν τρίτη με 19.52. Η νεαρή αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή έδειξε για μία ακόμη φορά το ταλέντο της και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. 
«Ηταν η πρώτη μου συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα και συμμετείχα στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για έναν αγώνα ημιμαραθωνίου, που θέλω να κάνω τον επόμενο μήνα. Ηθελα κι εγώ να πάρω μέρος σε αυτόν τον αγώνα “γιορτή. Ηταν μια δύσκολη διαδρομή κι έγινε ακόμη πιο δύσκολη, γιατί γλιστρούσε σε κάποια σημεία», είπε ο Μαγγίνας.
«Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη μου στο 5άρι του Ημιμαραθωνίου και χαίρομαι, παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές λόγω της βροχής και σε κάποιο σημείο γλύστρησα πολύ. Χαίρομαι επίσης επειδή η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι κάνει πολύ ωραίες διοργανώσεις και εύχομαι να συνεχίσει. Όπως πρέπει να συνεχίσει να τρέχει ο κόσμος, επειδή ο αθλητισμός είναι ζωή», είπε η Καρακατσάνη, ενώ η Κυριακοπούλου, σχολίασε: «Συμμετείχα για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Ο καιρός δεν ήταν τόσο καλός, καθώς άρχισε να βρέχει από τη στιγμή της εκκίνησης και γλιστρούσε ο δρόμος. Πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ και στον κόσμο που ήταν στη διαδρομή και μας υποστήριξε». Η 12χρονη Γλυκερία Σκάγκου, είπε: «Ηταν πολύ ωραίος αγώνας, παρότι ο καιρός δεν ήταν καλός. Δεν το περίμενα ότι θα βγω Τρίτη και χάρηκα πολύ. Του χρόνου θα ξανάρθω, μου άρεσε πολύ».
 
 
 

 

 

 

 

 

Κατεβάστε την εφαρμογή