Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Γιαννοπούλου και Γκούρλιας νικητές στα 3χλμ.

φωτογραφίες: eurokinissi

Η κορυφαία διοργάνωση της Άνοιξης, η γιορτή της Αθήνας, ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας αποτελεί και φέτος ένα σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. 

Η πλατεία Συντάγματος γέμισε από νωρίς με μικρούς και μεγάλους, δρομείς όλων των ηλικιών και αγωνιστικών επιπέδων που επέλεξαν να γίνουν κομμάτι αυτής της γιορτής. 
 
Η διοργάνωση ξεκίνησε με τον Ημιμαραθώνιο, ωστόσο οι πρώτοι αθλητές και αθλήτριες που τερμάτισαν ήταν οι δρομείς των 3χλμ. Wind. Ο Μάρκος Γκούρλιας ήταν νικητής στους Άνδρες με 9.05 σε μια κούρσα, όπου δεν χρειάστηκε να πιεστεί ιδιαίτερα . Δεύτερος με 9.22 ήταν ο Παναγιώτης Δημόπουλος και τρίτος ο Πολωνός Ματέους Μάντριαζ (9.22).
 
Στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου όπως και πέρυσι έτσι και φέτος πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 10.02 και πέτυχε ρεκόρ διαδρομής, αφού το προηγούμενο ήταν 10.21 από το 2016 και ανήκε στην Ζωή Ανδρικοπούλοιυ.
«Ελπίζω ο κόσμος να ευχαριστήθηκε τον αγώνα, εγώ προσωπικά χάρηκα που πήρα μέρος σε μία γιορτή για την Αθήνα. Μας επηρέασε λίγο ο αέρας που ήταν δυνατός, ενώ είχε και υγρασία, αλλά όλα πήγαν καλά. Συνεχίζουμε τώρα την προετοιμασία για τους αγώνες του καλοκαιριού», είπε ο Μάρκος Γκούρλιας.
 
 Από την πλευρά της, η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, δήλωσε: «Είχα τρέξει και πέρσι στη διαδρομή και ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Όλα πήγαν καλά, έκανα και ατομικό ρεκόρ και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ο αγώνας αυτός ήταν για μένα, μέσα στο στάδιο της προετοιμασίας μου για το καλοκαίρι».

Κατεβάστε την εφαρμογή