Ανοιξε τις πύλες της η Athens Half Marathon Εxpo. VIDEO


H αντίστροφη μέτρηση για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2018 ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης με τα εγκαίνια της αθλητικής έκθεσης του ΗμιΜαραθωνίου, Athens Half Marathon Εxpo, στο Ωδείο Αθηνών από τους σπουδαίους πρωταθλητές μας.

Ο Κώστας Γκελαούζος, η Ράνια Ρεμπούλη, η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, ο Γιάννης Ζερβάκης και ο Χρήστος Καλλίας έκοψαν συμβολικά την κορδέλα δείχνοντας ότι τον πρώτο λόγο στη μεγάλη αθλητική γιορτή της άνοιξης, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με το Δήμο Αθηναίων και συνδιοργανώτρια, την Περιφέρεια Αττικής, έχουν οι δρομείς.

Στα εγκαίνια της Athens Half Marathon Εxpo ήταν παρόντες, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Δημάκος, ο Διευθυντής του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων Μιχάλης Μαντζιώρης ,η εκπρόσωπος του ΕΟΤ Χαρά Προκάκη, ο Α’ Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Ράπτης και ο Γενικός Συντονιστής του Ημιμαραθωνίου Μάκης Ασημακόπουλος.Απο την ΕΟΣΛΜΑ-Υ παρόντες ο Γεν Γραμματέας κ. Γεώργιος Διαμαντής και η εκπρόσωπος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ στην Οργανωτική Επιτροπή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας κα Ελ. Μπερτσάτου

Ο Κώστας Παναγόπουλος (πρόεδρος ΣΕΓΑΣ) τόνισε για τα εγκαίνια της EXPO και τον αγώνα της Κυριακής: «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η άνοιξη από το να πάρει μέρος στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Να συνδυάσει δηλαδή, τη συμμετοχή του σε έναν πολύ καλά οργανωμένο αγώνα με το τρέξιμο στο κέντρο σε μια από τις πιο όμορφες και πιο ιστορικές πόλεις του κόσμο. Η EXPO ξεκίνησε και λειτουργεί με τρόπο υποδειγματικό. Είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να καλέσουμε όσους δεν το έχουν κάνει να πάρουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Αν όχι ως δρομείς, τουλάχιστον ως θεατές και υποστηρικτές αυτών που θα τρέξουν.»

Οι δηλώσεις των πρωταθλητών
Κώστας Γκελαούζος: «Για μία ακόμα φορά θα τρέξω στους δρόμους της Αθήνας που μου αρέσει πάρα πολύ. Αν όλα πάνε καλά θέλω να κάνω ρεκόρ διαδρομής και θέλω να καλέσω τον κόσμο να έρθει να μας χειροκροτήσει, γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας.»
 

Ράνια Ρεμπούλη: «Ο Ημιμαραθώνιος για μένα σημαίνει πάρα πολλά. Είναι πολύ σημαντικό να τρέχω μέσα στην Αθήνα και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να κάνω το 3 στα 3, όπως έκανα και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ευελπιστώ για κάτι καλό την Κυριακή και παράλληλα εύχομαι καλή επιτυχία και στους συναθλητές μου ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.»
 

Γιάννης Ζερβάκης: «Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι η γιορτή της άνοιξης, καθώς ανοίγει ουσιαστικά η σεζόν. Θέλω ο κόσμος να βγει στους δρόμους και να ενθαρρύνει τους αθλητές και για μένα είναι προσωπικά η χαρά του αθλητισμού, καθώς μου αρέσει που ο κόσμος βγαίνει από τα σπίτια του και τρέχει. Κατάλαβε ο κόσμος τι σημαίνει στην υγεία τους ο αθλητισμός και αυτό είναι το μεγάλο όφελος.»
 

Χρήστος Καλλίας: «Πιστεύω ότι ήδη ο Ημιμαραθώνιος είναι επιτυχημένος. Αυτό το δείχνουν οι συμμετοχές του κόσμου που ολοένα και αυξάνονται. Εύχομαι σε όλους τους δρομείς που θα τρέξουν καλή επιτυχία και πάνω απ’ όλα να ευχαριστηθούν τον αγώνα τους.»

Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου: «Για μένα έχει ξεκινήσει ήδη η προετοιμασία μου για το καλοκαίρι. Ο αγώνας της Κυριακής θα είναι μία καλή προπόνηση ενόψει της συνέχειας. Εύχομαι να κερδίσω και φέτος τη διαδρομή των 3 χιλιομέτρων. Ο στόχος μου είναι να βρεθώ το ερχόμενο καλοκαίρι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να καταφέρω να “σπάσω” το ατομικό μου ρεκόρ. Τέλος, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους δρομείς να έχουν έναν καλό αγώνα, να τερματίσουν όλοι και ελπίζω να έρθει αρκετός κόσμος τόσο στο Σύνταγμα όσο και στην υπόλοιπη διαδρομή για να μας χειροκροτήσει και να μας ενθαρρύνει όλους.»

Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης είναι:
Πέμπτη 15/03: 13:00 – 20:00
Παρασκευή 16/03: 10:00 – 20:00
Σάββατο 17/03: 10:00 – 20:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατεβάστε την εφαρμογή