Θλίψη στον Στίβο, «έφυγε» ο Βασίλης Σακελλαράκης


Σε ηλικία 85 ετών «έφυγε» από κοντά μας ο Βασίλης Σακελλαράκης, πρωταθλητής, Βαλκανιονικης και για πολλά χρόνια προπονητής στην εθνική ομάδα στίβου.
Γεννήθηκε το 1933, 2 Απριλίου, στην Αθήνα, όπου τέλειωσε το σχολείο και σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία.

Υπήρξε αθλητής του Πανελληνίου ΓΣ και διακρίθηκε στο άλμα τριπλούν. Κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών το 1952 με επίδοση 14.50μ. το οποίο ήταν και πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων.  

Την ίδια χρονιά (1952) αγωνίστηκε στους προκριματικούς των Ολυμπιακών αγώνων στο Ελσνίκι ενώ την επόμενη χρονιά στους Βαλκανικούς αγώνες της Αθήνας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ασχολήθηκε με την προπονητική και από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 μέχρι το 1988 ήταν αρχιπροπονητής της εθνικής ομάδας στίβου στον ΣΕΓΑΣ. Υπήρξε επίσης προπονητής στην Σχολή Ευελπίδων, στη Γερμανική Σχολή και αρχιπροπονητής του Πανελληνίου ΓΣ όπου κατά τις δεκαετίες του 60 μέχρι και τπ 90 συνέδεσε το όνομά του με σπουδαίους αθλητές. όπως τους Γιώργος Παρρής (400μ εμπόδια) Παναγιώτη. Νικολαϊδη (100μ.), Ντίνου Μιχαηλίδη (800μ.), Γιώργου Μπιρπίλη (110μ. και 400μ. εμπόδια), Διον. Μπαρπαρούση (800 μ.) Δημ. Κατσούλη (400μ. και 800μ.), Ηλ. Μεριλλαρόπουλου (100μ.), Παν. Κατσέρη (άλματα σε μήκος και τριπλούν)κ.α. Στα μέσα της δεκαετίας του 70 έγινε προπονητής της Εθνικής Ομάδας στίβου, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1988.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τα ειλικρινά τους συλλυπητήρια στους οικείους του

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατεβάστε την εφαρμογή