Δεύτερη ζωή για τα αθλητικά παπούτσια στον 7ο ΗμιΜαραθώνιο Αθήνας

Τι κοινό έχουν ένα ζευγάρι χρησιμοποιημένα αθλητικά παπούτσια μίας ημιμαραθωνοδρόμου από τα Χανιά, ενός δρομέα υγείας από την Καβάλα,  ενός Ολυμπιονίκη κωπηλασίας από το Βόλο και μιας μαθήτριας από τη Γενεύη;

Οι κάτοχοι τους επέλεξαν να τους  «χαρίσουν μια δεύτερη ζωή» δωρίζοντάς τα στο πρόγραμμα συλλογής κι επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ» της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Η πρωτοβουλία αυτή που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Αθηνών του Αυθεντικού, έχει ως στόχο την προώθηση των δωριζόμενων σε καλή κατάσταση αθλητικών παπουτσιών σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Είτε για να ασκηθούν είτε γιατί δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν ένα ζευγάρι για την καθημερινότητά τους.

Έτσι, με αφορμή τις – δυστυχώς – όλο  και αυξανόμενες ανάγκες σε αθλητικά παπούτσια, η ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, εφαρμόζει το πρόγραμμα συλλογής αθλητικών παπουτσιών και στον Ημιμαραθώνιο Αθηνών.

Αν θέλετε να στηρίξετε το πρόγραμμα«Άστα να περπατήσουν ξανά για καλό σκοπό» φέρτε τις δωρεές σας σε αθλητικά παπούτσια (ΑΝΔΡΙΚΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΑ) στην HALFMARATHONANDSPORTSHOWEXPOστο Ωδείο Αθηνών, από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου κιαφήστε τα στους κατάλληλα σηματοδοτημένους κάδους.

Πώς μπορώ να γνωρίζω αν πρέπει να “δωρήσω” τα αθλητικά μου παπούτσια στο «Άστα να τρέξουν ξανά»;

Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια τα οποία…

Δεν έχουν τρύπες

Τα πέλματα δεν έχουν φθαρεί ή ξεκολλήσει

 Δεν έχουν άλλες σημαντικές αισθητικές αλλοιώσεις

Τα παπούτσια σας θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο όπου και θα γίνει διαλογή βάσει της κατάστασής τους και κατανομή τους ανά μέγεθος. Στη συνέχεια θα συσκευαστούν και θα προωθηθούν στους ενδιαφερόμενους φορείς οι οποίοι τα διαμοιράζουν στους συνανθρώπους μας.

H  «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση/αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, που από το 2005 δραστηριοποιείται στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στο τομέα της σχέσης αθλητισμού και περιβάλλοντος. Οι δράσεις της προωθούν τους 17 στόχους για την βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών. 

Περισσότερα για τη δράση συλλογής κι επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών μπορείτε να δείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

http://teamfortheworld.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/teamfortheworld1/

Μπορείτε να έλθετε σε επαφή με την ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ στο [email protected]

Κατεβάστε την εφαρμογή