Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού: Ο γνωστός καλός Κώστας Δουβαλίδης έφυγε για τον ημιτελικό

Τι κι αν στο Μπέρμιγχαμ έκανε μόλις τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν. Τι κι αν προερχόταν από θλάση που τον κράτησε για δέκα μέρες εκτός δράσης, ο Κώστας Δουβαλίδης, όχι μόνο δεν έδειξε επηρεασμένος, αλλά σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο αθλητής μας τερμάτισε τρίτος στην τέταρτη προκριματική σειρά των 60 μ. εμπ. με 7.66 και πήρε την απευθείας πρόκριση για τον αυριανό ημιτελικό. Πλέον ο Δουβαλίδης έχει κάθε λόγο να σκέφτεται μία ακόμη καλύτερη παρουσία στην τέταρτη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα είχε δείξε από το πανελλήνιο πρωτάθλημα πως είναι καλά, αφού τερμάτισε σε 7.69 με σύσπαση.

 Την καλύτερη επίδοση στο προκριματικού σημείωσε ο Αντριου Ποζί (7.53) και ακολούθησε ο Τζέρετ Ιτον (7.56), ο οποίος είναι ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Εξαιρετική παρουσία έκανε και ο Κύπριος Μίλαν Τραϊκοβιτς, που ήταν νικητής στη σειρά του με 7.56 και δείχνει σε θέση να διεκδικήσει θέση στον τελικό.

Προκρίθηκαν ακόμη οι Μέριτ (7.61) και Λαγκάρτ &.62), το 7.66 του Δουβαλίδη ήταν η 11η επίδοση. Ο Δουβαλίδης ήταν πολύ καλός τόσο στην εκκίνηση – πολλές φορές στο παρελθόν είχε θέμα- , όσο και στα τελευταία μέτρα της κούρσας.

Ο Δουβαλίδης θα τρέξει στην δεύτερη ημιτελική σειρά (17.05) και με 7.66 έχει την  πέμπτη επίδοση. Στον τελικό θα προκριθούν οι δύο πρ΄ωτοι από κάθε σειρά και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Στην ίδια σειρά ξεχωρίζει ο Αρις Μέριτ (7.46) και ο Αντριου Ποζί (7.53).

Κατεβάστε την εφαρμογή