Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού: Φιλιππίδης και Καραλής στον τελικό του επί κοντώ


Η τέταρτη και τελευταία ημέρα του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Μπέρμιγχαμ περιλαμβάνει έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς της διοργάνωσης. Για το επί κοντώ των Ανδρών (ΕΡΤ2, 17.00) και τους πρωταγωνιστές του έχουν ειπωθεί πολλά τις τελευταίες ημέρες.

Προγνωστικά είναι δύσκολο να γίνουν, αφού περισσότεροι από έξι αθλητές μοιάζουν ικανοί να κάνουν την μεγάλη υπέρβαση.

Στον αγώνα μετέχουν δύο Ελληνες πρωταθλητές, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 Κώστας Φιλιππίδης και ο κορυφαίος έφηβος Εμμανουήλ Καραλής. Για τον Φιλιππίδη ο αυριανός αγώνας είναι μία ακόμη αγωνιστική πρόκληση διάκρισης. Αλλωστε πρόκειται για έναν από τους σταθερότερους άλτες του πλανήτη. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ με φετινό 5,85 μ, επίδοση που του επιτρέπει να κυνηγήσει τη διάκριση.

Ο 18χρονος Εμαννουήλ Καραλής έδειξε στη διάρκεια της σεζόν πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχει κάθε λόγο να επιδιώκει μια θέση αρκετά ψηλά στην κατάταξη. Σε κάθε περίπτωση ο αθλητής θα κυνηγήσει επιδόσεις κοντά στο ρεκόρ του (5,78 μ.), αλλά παράλληλα θα επιδιώξει να μαζέψει πολύτιμες εμπειρίες, που θα του φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Στο Μπέρμιγχαμ βρίσκονται οι κορυφαίοι του αγωνίσματος. Οι τρεις που ανέβηκαν στο βάθρο της προηγούμενης διοργάνωσης (Λαβιλενί, Κέντρικς, Λίσεκ), αλλά και σε αυτό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοιχτού. Ο Ρενό Λαβιλενί και ο Σαμ Κέντρικς έχουν ξεπεράσει φέτος τα 5,93 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως από τους 15 που θα πάρουν μέρος στον τελικό οι οχτώ έχουν φετινό ρεκόρ πάνω από τα 5,88 μέτρα.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στα 5,45 μ. και θα ακολουθήσουν τα εξής ύψη: 5,60 μ., 5,70 μ., 5,80 μ. κι έπειτα ανά ΄πέντε πόντους

Οι 15 του τελικού (με τη σειρά που αγωνίζονται) και τα φετινά τους ρεκόρ
Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,85 μ.
Μπαρμπέρ (Καναδάς) 5,81 μ.
Χιούστον (ΗΠΑ) 5,83 μ.
Γιάκομπσον (Σουηδία) 5,78 μ.
Καραλής (Ελλάδα) 5,78 μ.
Σουε (Κίνα) 5,75 μ.
Σαπέλ (Γαλλία) 5,88 μ.
Μάρσαλ (Αυστραλία) 5,80 μ.
Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,88 μ.
Χολτστέπε (Γερμανία) 5,88 μ.
Μπραζ (Βραζιλία) 5,90 μ.
Ντουπλάντις (Σουηδία) 5,88 μ.
Λίσεκ (Πολωνία) 5,91 μ.
Κέντρικς (ΗΠΑ) 5,93 μ.
Λαβιλενί (Γαλλία) 5,93 μ.

 

 

 

 

 

 

 

4

Κατεβάστε την εφαρμογή