Νέα πτήση για τον Εμμανουήλ Καραλή με 5,71 μ. στην Πράγα

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Εμμανουήλ Καραλής που σε διάστημα λίγων ημερών ολοκλήρωσε δυο αγώνες με άλμα πάνω από τα 5,70 μέτρα.

Ο νέος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Εφήβων στον κλειστό στίβο ήταν νικητής στο μίτινγκ επί κοντώ, που έγινε σε εμπορικό κέντρο στην Πράγα με άλμα στα 5,71 μέτρα. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου διανύει πολύ καλή αγωνιστική περίοδο και δείχνει πλέον να σταθεροποιείται σε άλματα πάνω από τα 5,65 μ., που είναι το βασικό ζητούμενο για εκείνον. Ο αθλητής πριν το 5,71 μ. ξεπέρασε τα 5,50 μ. και 5,60 μ., ενώ στη συνέχεια άφησε τα 5,79 μ. και έκανε μία προσπάθεια στα 5,86 μ., προκειμένου να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών. Ωστόσο ο Καραλής επέλεξε να μην κάνει τις δύο άλλες προσπάθειες του, δεδομένου του ότι έχει μπροστά του και τον αγώνα στο Τορούν (Πέμπτη, 15/2). Ο Καραλής, ο οποίος ήταν νικητής στο σημερινό αγώνα, πέτυχε την δεύτερη επίδοση της καριέρας του, μετά το 5,78 μ. την Κυριακή στο ΣΕΦ, στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

«Είναι πολύ σημαντικό για την πορεία μου στη σεζόν, να έχω σταθερές εμφανίσεις σε μεγάλα άλματα. Η σταθερότητα ήταν και παραμένει το βασικό ζητούμενο τόσο  δικό μου όσο και του προπονητή μου. Είμαι σε καλή κατάσταση και συνεχίζω στο Τορούν», είπε ο Καραλής.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο ίδιο μίτινγκ η Κατερίνα Βαγενά. Η αθλήτρια, που επίσης γυμνάζεται με τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου πέρασε τα 4,20 μ.  κατέλαβε την τρίτη θέση, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, ενώ στη συνέχεια έχασε στις λεπτομέρειες τα 4,35 μέτρα. Παράλληλα η αθλήτρια άφησε υποσχέσεις για το καλοκαίρι.

Κατεβάστε την εφαρμογή