32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Πέντε όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ ο απολογισμός του διημέρου

Φωτογραφία:eurokinissi

Το 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου πέρασε ήδη στην ιστορία έχοντας νωρίτερα δημιουργήσει νέους ήρωες και μοναδικές στιγμές.

Το διήμερο της δράσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν έντονο και ουσιαστικό με τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες μας να επιβεβαιώνουν την καλή τους αγωνιστική κατάσταση. Πέντε από αυτούς κατάφεραν να «βγάλουν» εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, ενώ αρκετοί άλλοι άφησαν καλές εντυπώσεις ενόψει της θερινής σεζόν.

Ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν δίχως αμφιβολία ένα από τα πρόσωπα της διοργάνωσης, αφού με 5,78 μ. έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, βελτίωσε το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ η επίδοση του είναι καλύτερη από το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20 στον κλειστό στίβο. Ο Καραλής έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αφού έχασε οριακά και το 5,86 μ. επίδοση που θα αποτελούσε πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών στον κλειστό στίβο. Ο αθλητής πέτυχε και ρεκόρ αγώνων, καθώς βελτίωσε το 5,77 μ. του Κώστα Φιλιππίδη από το 2017.

Μεγάλες συγκινήσεις πρόσφερε με τις εμφανίσεις της η Μαρία Μπελιμπασάκη. Η αθλήτρια από την Σητεία έγινε η δεύτερη όλων των εποχών στη χώρα τόσο στα 200 μ. όσο και στα 400 μέτρα. Η αθλήτρια διένυσε σε 23.02 τα 200 μ., ο καλύτερος χρόνος που έχει σημειωθεί στη χώρα από το 2002 και μια άλλη Κρητικιά, την Μαρίνα Βασαρμίδου. Η Μπελιμπασάκη, έπιασε παράλληλα το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 400 μ. με 52.28, στο αγώνισμα που φαίνεται πως το καλοκαίρι θα έχει την ευκαιρία να πετύχει πολύ σπουδαίες επιδόσεις. Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία βελτίωσε το ρεκόρ αγώνων της Κατερίνας Κόφφα, το οποίο ήταν 23.22 από το μακρινό 1997 και το 52.88 της Χρυσούλας Γκουντενούδη στα 400 μ., από το 2004.

Ο Κώστας Δουβαλίδης στην πρώτη του κούρσα στη σεζόν στα 60 μ. εμπ. τερμάτισε σε 7.69 και έδειξε έτοιμος για επιστροφή στις καλές εμφανίσεις. Ωστόσο αυτό που απασχολεί τον πρωταθλητή μας είναι μια σύσπαση στο δικέφαλο, που σε πρώτη φάση τον ανάγκασε να ακυρώσει τους προγραμματισμένους αγώνες αυτής της εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση ο πρωταθλητής μας ετοιμάζεται για το τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της καριέρας του.

Το όριο για το Μπέρμιγχαμ έπιασε και στα 100 μ.εμπ. και η Ελισάβετ Πεσιρίδου με 8.11 κι έτσι θα τρέξει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που διένυσε τα 60 μ. σε 7.29 ανέβηκε στην έκτη θέση όλων των εποχών στη χώρα στο αγώνισμα και παράλληλα έπιασε το όριο για τη διοργάνωση του Μπέρμιγχαμ. Η αθλήτρια βελτίωσε και το ατομικό της 7.30.

Πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε και η νεαρή αθλήτρια του Δάφνη – Ευτυχία Λαβασά στα 3.000 μέτρα. Η δρομέας του Θωμά Ιακωβάκη τερμάτισε σε 9.58.64 και βελτίωσε το δικό της 10.02.57.

Τις 12 νίκες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού έφτασε ο Δημήτρης Τσιάμης, πρώτος και φέτος στο τριπλούν, ενώ πολυνίκες έγιναν οι Δουβαλίδης στα 60 μ. εμπ. με επτά νίκες, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 5.000 μ. βάδην με πέντε και ο Παναγιώτης Τριβυζάς στα 200 μ., με τρεις. Στις γυναίκες στις έξι νίκες έφτασε η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60 μ. εμπ. και ξεπέρασε τη Φλώρα Ρεντούμη.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη (200 μ./400 μ.), ο Ανδρέας Δημητράκης (800 μ./1.500 μ.) και η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (800 μ./1.500 μ.) έκαναν νταμπλ στη φετινή διοργάνωση.

Κατεβάστε την εφαρμογή