32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Δίδυμο “φωτιά” στα 60 μ. εμπ. για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Φωτογραφίες: eurokinissi

Ημέρα των εμποδιστών ήταν η σημερινή, αφού τόσο ο Κώστας Δουβαλίδης όσο και η Ελισάβετ Πεσιρίδου επιβεβαίωσαν την καλή τους κατάσταση και πλέον ετοιμάζονται για μια ακόμη συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Ο Δουβαλίδης στο ντεμπούτο του στη σεζόν τερμάτισε σε 7.69 και έπιασε το όριο (7.70) για την κορυφαία στάση του χειμώνα. Ωστόσο ο πρωταθλητής μας ένιωσα ένα σφίξιμο στο δικέφαλο στο πέρασμα του τρίτου εμποδίου. “Με ενόχλησε ο δικέφαλος στο τρίτο εμπόδιο. Από την περασμένη εβδομάδα είχα μία μικρή σύσπαση την οποία και ξεπέρασα με θεραπείες. Αύριο θα έχω την ευκαιρία να αξιολογήσω την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση θα ακυρώσω τη συμμετοχή μου στο μίτινγκ του Τορούν”, είπε ο έμπειρος αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα.
Δεύτερος με 8.09 και νέο ατομικό ρεκόρ ήταν ο Μιχάλης Κιάφας (ΑΕΚ) και τρίτος ο Κώστας Χιντάς (Μ. Αλέξανδρος Γ.) με 8.10. Εκτός συναγωνισμού ο Μίλαν Τραίκοβιτς πραγματοποίησε μία ακόμη εντυπωσιακή παρουσία και με 7.55 βελτίωσε το ρεκόρ Κύπρου.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου έκανε σήμερα τη δεύτερη κούρσα της στη σεζόν και φρόντισε να τη συνδυάσει με όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου τερμάτισε σε 8.11 και βελτίωσε το 8.24 της φετινής σεζόν. “Συνήθως τρέχω στο επίπεδο που θέλω στην τρίτη μου κούρσα στη σεζόν”, είπε αστειευόμενη η Πεσιρίδου και συμπλήρωσε: “Είμαι ικανοποιημένη και χαρούμενη από το αποτέλεσμα, ωστόσο ακόμη δεν είμαι στο επίπεδο που θέλω και μπορώ. Έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές στο πρώτο εμπόδιο, που νομίζω θα με βοηθήσουν. Πριν το Παγκόσμιο θέλω να κάνω μία ακόμη κούρσα”, συμπλήρωσε η Πεσιρίδου. Δύο αθλήτριες της νέας γενιάς η Νεφέλη Ράμμου (Κάμειρος 2009) και η Παπασχαλίνα Παπαδοπούλου (ΓΣ Λαγκαδά) κατέλαβαν την δέυτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με 8.78 και 8.79, επιδόσεις που αποτελούν ατομικά τους ρεκόρ.

Κατεβάστε την εφαρμογή