32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Παλιοί και νέοι έτοιμοι για σπουδαία πράγματα

Φωτογραφία: eurokinissi

Παλιές και νέες “καραβάνες” του ελληνικού στίβου θα βρεθούν αύριο και την Κυριακή (11/2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα.

Το 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα προσελκύσει σπουδαίους πρωταθλητές μας και θα δώσει την ευκαιρία στους φιλάθλους να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.

Ο Κώστας Μπανιώτης αναμένεται να είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, αφού είναι σε καλή κατάσταση και στο ΣΕΦ θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω. Το συγκεκριμένο στάδιο «πηγαίνει» στον αθλητή του Γιώργου Τσούγκου, αφού το 2016 είχε περάσει τα 2,33 μ. και είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 2,35 μέτρα. Ο αθλτητής μας έχει κάνει φέτος 2,25 μέτρα.

Ντεμπούτο στη σεζόν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα κάνει ο Κώστας Δουβαλίδης, που εκτός από μια καλή επίδοση διεκδικεί και την έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα, που θα τον φέρει στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έχει στο μυαλό του και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, το οποίο είναι 7.70. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη οι Μιχάλης Κιάφας (8.10) και Κώστας Χιντάς (8.09).

Ο Εμμανουήλ Καραλής θα επιστρέψει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο χώρο όπου πέρυσι εντυπωσίασε με την παρουσία του στον τελικό του επί κοντώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ.

Ο έφηβος αθλητής πριν ένα χρόνο στη διάρκεια του Πρωταθλήματος ξεπέρασε τα 5,70 μ., επίδοση που αποτελεί ρεκόρ του και πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων. Ο άλτης του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου έχει κάνει φέτος 5,65 μ., ενώ έχει σταθεροποιηθεί σε άλματα πάνω από τα 5,60 μ., οπότε δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν καταφέρει να κινηθεί σε επιδόσεις καλύτερες από το ατομικό του ρεκόρ. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη οι Χρυσανθόπουλος και Χατζίου και οι Παίδες Σάντας και Χύτας.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η κούρσα των 60 μ. με τους Παναγιώτη Τριβυζά, Μάκη Στεργιούλη και Κώστα Ζήκο. Βάσει φετινής επίδοσης το φαβορί είναι ο Τριβυζάς (6.68), ωστόσο η εμπειρία του «παλιού» Στεργιούλη (6.70) και ο ενθουσιασμός του «νέου» Ζήκου (6.69), δεν αφήνουν περιθώρια για ασφαλείς προβλέψεις. Ο Τριβυζάς, ο οποίος θα τρέξει και 200 μ., πέρυσι είχε καταφέρει να κάνει το νταμπλ, διάκριση που θέλει να πετύχει και φέτος.

Από τα πιο ανταγωνιστικά και ποιοτικά αγωνίσματα της διοργάνωσης θα είναι και φέτος η σφαιροβολία των Ανδρών. Η παρουσία του Νικόλα Σκαρβέλη (17,77 μ. φετινό), του φορμαρισμένου φέτος Κυριάκου Ζώτου (19,21 μ.) και του ιδιαίτερα ανεβασμένου Τάσου Λατιφλάρι (18,35 μ.) δημιουργούν τα εχέγγυα για έναν εξαιρετικό αγώνα.

Το τέταρτο νταμπλ της καριέρας του θα προσπαθήσει να κάνει φέτος ο Ανδρέας Δημητράκης. Ο πρωταθλητής του Σταύρου Καρρέ μπορεί να προετοιμάζεται για τους αγώνες του ανοιχτού, ωστόσο κάνει ένα πέρασμα στο κλειστό για να τρέξει τόσο 800 μ. όσο και 1.500 μέτρα. Ο Κώστας Βασιλάκης, ο Θάνος Καλάκος και ο Ερνάλντο Κεραμάς στα 800 μ. διεκδικούν θέση στο βάθρο. Στα 3.000 μ. έχουν δηλωθεί και αναμένεται να ξεχωρίσουν οι Δρόσος, Καλλίας, Γκούρλιας, Μίνος, Τάσσης και Παπούλιας Αναστάσιος.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ προετοιμάζεται για τους αγώνες του Μαρτίου, ωστόσο θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να κάνει έναν προπονητικό αγώνα στο ΣΕΦ. Ο βαδιστής μας θα διεκδικήσει την πέμπτη του νίκη στο αγώνισμα. Στη γραμμή εκκίνησης των 5.000 μ. βάδην, θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Τζατζιμάκης και Γιάννης Βαίτσης. Νέοι αθλητές, όπως οι Γιάννης Λογοθέτης, Νίκος Εμπέογλου και Άρης Δρίτσας θα ξεχωρίσουν στα 400 μέτρα.

Ο Μιχάλης Μερτζανίδης θα κάνει στο ΣΕΦ τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν, με στόχο τη νίκη και μια επίδοση ακόμη και καλύτερη από το ατομικό του 7,86 μέτρα. Ο αθλητής του Κώστα Χήτα, πριν μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη σημείωσε 7,74 μέτρα. Ο Νίκος Καψής (7,48 μ. φετινό) και ο Νίκος Ξενικάκης (7,50 μ.) δείχνουν σε καλή κατάσταση και σε θέση για μια καλή παρουσία.

Ο Δημήτρης Τσιάμης είναι ήδη ο απόλυτος κυρίαρχος στον κλειστό στίβο, αφού είναι ο μόνος που έχει 11 νίκες και τη δυνατότητα φέτος να τις κάνει 12. Στο τριπλούν ξεχωρίζουν ακόμη οι Μπόφτσης, Ανδρικόπουλος και Μονόπωλης.

Ο Παναγιώτης Μάντης ξεχωρίζει στο έπταθλο Ανδρών, αφού μετέχει με στόχο να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ενώ άλλος ένας Σκαρβέλης, ο Στίβεν, θα πάρει μέρος στη διοργάνωση, με τα χρώματα του Φίλιππου Βέροιας. Παλιά αξία στο αγώνισμα είναι ο Σάκης Χατζόπουλος, ενώ ξεχωρίζουν ακόμη οι αδελφοί Ανδρέογλου και οι Ναουσαίοι Κώστας Λογδανίδης και Γιώργος Στεφανής.

Το φετινό πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει και σκυτάλες 4Χ400 μ., που εντάχθηκαν και πάλι στο πρόγραμμα.

Δείτε το πρόγραμμα κι άλλα χρήσιμα στοιχεία για τη διοργάνωση, στο banner που βρίσκεται στο δεξί μέρος της κεντρικής σελίδας του site ή πατώντας εδώ

Κατεβάστε την εφαρμογή