Νέα εξαιρετική πτήση για Φιλιππίδη με 5,78 μ. στο Ντίσελντορφ, σταθερός Καραλής με 5,60 μ.

Ο Κώστας Φιλιππίδης φαίνεται πως διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα σε κάθε αγώνα του.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο ξεπέρασε σήμερα τα 5,78 μ. στο Ντίσελντορφ και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 5,73 μ. από το μίτινγκ του Κότμπους.

Παράλληλα, ο αθλητής είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πάνω από τα 5,86 μ., επίδοση που αν ξεπερνούσε θα αποτελούσε πανελλήνιο ρεκόρ (5,85 μ.) στον κλειστό.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα δεν κατάφερε να νικήσει αυτό το ύψος, ωστόσο έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να το κάνει. Ο Πιοτρ Λίσεκ έκανε 5,86 μ. πέτυχε φετινό ρεκόρ και επικράτησε των αντιπάλων του, ενώ ο Σαμ Κέντρικς τα 5,78 μ. και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Φιλιππίδη. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης του 2017 θα συνεχίσει τους αγώνες του, την Πέμπτη (8/7) στη Μαδρίτη.

Στο μίτινγκ του Ντίσελντορφ, το οποίο ανήκει στα IAAF World Indoor Tour, συμμετείχε και ο έφηβος αθλητής μας, Εμμανουήλ Καραλής. Ο νεαρός πραγματοποίησε μία ακόμη σταθερή εμφάνιση στη σεζόν, αφού ξεπέρασε τα 5,60 μ., επίδοση που του έδωσε την 11η θέση. Ο άλτης του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου στη συνέχεια είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 5,70 μ., όσο και το ατομικό του και πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 στον κλειστό. Ο αθλητής θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Κατεβάστε την εφαρμογή