Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και Τεντόγλου στο Παρίσι την Τετάρτη (7/2)


Οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες του επί κοντώ με σπουδαίες διακρίσεις στο ενεργητικό τους συναντιόνται την Τετάρτη (7/2) σε ένα από τα κορυφαία μίτινγκ της Ευρώπης.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακόπούλου θα είναι στο Παρίσι και θα βρεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες και συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, εκεί όπου η Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και η Κυριακοπούλου ήταν τέταρτη.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τη σεζόν με 4,71 μ. στη Νέα Υόρκη, δίχως όμως να μείνει απόλυτα ικανοποιημένη από την παρουσία της και πλέον σκέφτεται ακόμη μεγαλύτερες πτήσεις. Απόλυτα ικανοποιητικό ήταν το ντεμπούτο της Κυριακοπούλου, μετά την πολύμηνη απουσία λόγω της γέννησης της κόρης της. Η έμπειρη αθλήτρια ξεκίνησε τη χρονιά με 4,60 μ. και είχε καλά άλματα στα 4,71 μέτρα. Στον ίδιο αγώνα μετέχουν μεταξύ άλλων οι Πτατσνίκοβα (4.51 μ.), Κιλίπνο (4.50μ.) και Ρομάνα Μαλάκοβα (4,42μ.), η Αντζέλικα Μόζερ (4,41μ.). Κυριακοπούλου και Στεφανίδη θα αγωνιστούν μαζί και στο μίτινγκ της Ρουέν στις 10 του μηνός.

Στο Παρίσι θα αγωνιστεί και ο πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου. Ο αθλητής διανύει πολύ καλή σεζόν, αφού έχει ήδη πετύχει δύο φορές ατομικό ρεκόρ με αποκορύφωμα το 7,93 μ. στην Οστράβα. Ο νεαρός κυνηγάει πλέον τον πρωτο του αγώνα πάνω από 8,00 μ. σε κλειστό στίβο. Ο κορυφαίος άλτης του 2017,  Λούβο Μανιόνγκα (8,65 μ. ρεκόρ) θα είναι στο Παρίσι, όπως και ο Ράντεκ Γιούσκα με φετινό 7,98 μέτρα.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή