Σούπερ Φιλιππίδης και 5,73 μ. στο Κότμπους (vid)

Μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Κώστας Φιλιππίδης, που από αγώνα σε αγώνα βρίσκει το δρόμο για μεγαλύτερα άλματα. 

 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 ξεπέρασε σήμερα τα 5,73 μ. στο επί κοντώ στο μίτινγκ του Κότμπους βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και έγινε ο τέταρτος αθλητής στον κόσμο. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα έδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αφού πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία και δίχως χαμένη προσπάθεια τα 5,40 μ., 5,50 μ., 5,60 μ., 5,68 μ. και 5,73 μέτρα. 

Στη συνέχεια ο πήχης τοποθετήθηκε στα 5,78 μ., όπου ο αθλητής έχασε στις λεπτομέρειες τη δεύτερη προσπάθεια, στην ποία ο πήχης έκανε μια μικρή αναπήδηση και τελικά έπεσε. Παρόλα αυτά ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έδειξε πως σύντομα θα απειλήσει τόσο το φράγμα των 5,80 μ., όσο και το ρεκόρ του στον κλειστό (5,85 μ.). Ο Φιλιππίδης βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, που ήταν 5,71 μ. από το μίτινγκ στην Ορλεάνη. Ο αθλητής θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Ντίσελνορφ στις 6 Φεβρουαρίου. Νικητής στον σημερινό αγώνα ήταν ο Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία) με 5,83 μ., όσο και το φετινό του ρεκόρ και δεύτερος ο Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) με 5,78 μ., στο ντεμπούτο του στη σεζόν. Πίσω από τον τρίτο, Κώστα Φιλιππίδη, έμεινε ο Πάβελ Βογιακόφσκι (5,60 μ.) και ακόμη χαμηλότερα οι Ιβαν Χόρβατ (5,50 μ.) και  Σον Μπαρμπέρ (5,50 μ.).

 

Κατεβάστε την εφαρμογή