Το “5ο Φεστιβάλ Κρητικού Στίβου” στον Άγιο Νικόλαο


Μια μεγάλη γιορτή θα στηθεί την Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο, εκεί όπου ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.), ο Α.Ο. Λασιθίου και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, με τη συνεργασία, υποστήριξη και συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν το 5ο Φεστιβάλ κρητικού στίβου.

Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει τη μετακίνηση με λεωφορεία, από το Καστέλι μέχρι τη Σητεία, των αθλητών που θα συμμετέχουν στους αγώνες.

Πολλά σωματεία επέλεξαν, με την υποστήριξη των διοργανωτών, να βρίσκονται από το Σάββατο στον Άγιο Νικόλαο συνδυάζοντας τους αγώνες με μια όμορφη διήμερη εκδρομή για τους νεαρούς αθλητές τους και τους γονείς τους, στηρίζοντας έτσι μέσω των αγώνων και την τοπική οικονομία τη χειμερινή περίοδο.
Το Φεστιβάλ Κρητικού Στίβου περιλαμβάνει ένα συνδυασμό τεσσάρων αθλητικών εκδηλώσεων: Παγκρήτιο πρωτάθλημα αγώνων δρόμου σε δημόσια οδό, Σφαιροβολία (στην παραλία), Άλμα σε μήκος χωρίς φόρα (στην παραλία) και το πρόγραμμα KIDS ATHLETICS του ΣΕΓΑΣ.
Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν περισσότεροι από 700 αθλητές – αθλήτριες των σωματείων στίβου της Κρήτης, ανεξάρτητοι αθλητές και μαθητές – μαθήτριες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, από ηλικία 9 ετών και μεγαλύτεροι.
Τα αγωνίσματα δρόμων διεξάγονται στα πλαίσια της προετοιμασίας των αθλητών της Κρήτης, για το πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, που διοργανώνει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στις 25 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα.
Γενική ώρα έναρξης των αθλητικών εκδηλώσεων στον Άγιο Νικόλαο, 11.00.

Κατεβάστε την εφαρμογή