Ο Μπανιώτης …ρίχνεται στην αγωνιστική μάχη

Στην αγωνιστική δράση θα επιστρέψει την Τετάρτη (24/1) ο Κώστας Μπανιώτης. Ο πρωταθλητής μας θα πάρει μέρος σε μίτινγκ ύψους, που θα γίνει στην Κολωνία, με στόχο να βρεθεί από νωρίς σε υψηλά επίπεδα.

Ο 31χρονος άλτης πριν περίπου ένα χρόνο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αγωνιστική του προσπάθεια, προκειμένου να μπει στο χειρουργείο για να αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού. Στους μήνες που ακολούθησαν επιδίωξε την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση, ενώ συμμετείχε σε κάποιους αγώνες στη θερινή σεζόν.

Φέτος, απαλλαγμένος από προβλήματα έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και σε θέση να διεκδικήσει και πάλι μεγάλα άλματα. Ο Μπανιώτης έχει ως στόχο στη σεζόν το όριο των 2,33 μ., που θα του δώσει την απευθείας συμμετοχή στον τελικό του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Μπέρμιγχαμ. Σε κάθε περίπτωση ο αθλητής μπορεί να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν και με βάση την παγκόσμια κατάταξη, σε περίπτωση που δεν πιάσουν το όριο 12 αθλητές. Στο μίτινγκ της Κολωνίας θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Έντγκαρ Ριβέρα (Μεξικό), Τομ Γκάλε (Γερμανία), Μάρκο Φασινότι (Ιταλία). Ο Μπανιώτης πριν δύο χρόνια κατέκτησε την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ, ενώ το 2012 ήταν τέταρτος στην αντίστοιχη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης.

Κατεβάστε την εφαρμογή