Πτήση στα 5,65 μ. για τον Εμμανουήλ Καραλή

Σε θέση να κυνηγήσει το ατομικό του ρεκόρ έδειξε πως είναι ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο πρωταθλητής του επί κοντώ ξεπέρασε σήμερα τα 5,65 μ. στο μίτινγκ του Γιάμπλονετς και έδειξε πως είναι στο σωστό δρόμο ενόψει της συνέχειας.

Ο 18χρονος άλτης, αφού πέρασε με την τρίτη το 5,65 μ., άλλαξε κοντάρι και στάθηκε απέναντι στο 5,78 μ., προκειμένου να πετύχει το όριο συμμετοχής για το Παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ, όμως, ο πήχης δεν του έκανε το χατήρι.

Ο Καραλής, ο οποίος έχει από πέρυσι 5,70 μ., ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,20 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη, στη συνέχεια ξεπέρασε με την δεύτερη τα 5,40 μ., κι έπειτα με την τρίτη τα 5,65 μέτρα. Δεύτερος πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή, ήταν ο Τσέχος Μπάλνερ, που έμεινε στα 5,15 μέτρα. Ο νεαρός πέτυχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας τους, στον μόλις δεύτερο αγώνα του στη σεζόν.

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τη σημερινή μου εμφάνιση. Μία εβδομάδα από το 5,50 μ. της πρεμιέρας και κατάφερα να ανέβω ακόμη υψηλότερα, κάτι που δείχνει πως η προπόνηση μας εξελίσσεται σωστά. Τώρα θα συνεχίσω στο μίτινγκ της Οστράβας με στόχο να βελτιώσω ακόμη περισσότερο το φετινό μου ρεκόρ», είπε ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου.

Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε στον ίδιο αγώνα η Λίλη Αλεξούλη, που ήταν νικήτρια στο μήκος με 6,29 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε μόνο μία έγκυρη προσπάθεια.

Ο Κυριάκος Ζώτος, παρά την γαστρεντερίτιδα, αγωνίστηκε στο μίτινγκ του Γιάμπλονετς και κατέλαβε την δεύτερη θέση στη σφαιροβολία με 18,53 μέτρα. Ο πρωταθλητής της σφαιροβολίας πριν δύο ημέρες πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 19,21 μ., επόδοση που θα μπορούσε να απειλήσει σήμερα αν δεν είχε να αντιμτωπίσει το πρόβλημα υγείας.

Κατεβάστε την εφαρμογή