Ξεκίνημα με…υποσχέσεις για Φιλιππίδη και Κυριακοπούλου στην Ορλεάνη (vid)


Με το δεξί άνοιξε η σεζόν για τον Κώστα Φιλιππίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου που συμμετείχαν σήμερα στο μίτινγκ επί κοντώ στην Ορλεάνη.

Πολύ δυνατό ήταν το ξεκίνημα του Κώστα Φιλιππίδη, που έδειξε πως και φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγώνισμα και ιδιαίτερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, που είναι ο μεγάλος του στόχος στη σεζόν.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ολοκλήρωσε τον αγώνα με καλύτερο άλμα στα 5,61 μ., όμως, στα μπαράζ κατέκτησε την πρώτη θέση με 5,71 μέτρα. Ο αθλητής, νωρίτερα ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,35 μ. και 5,51 μέτρα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού του 2014 θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 27 του μηνός στη Γαλλία. “Τα τελευταία χρόνια συνηθίζω να ξεκινάω εδώ. Ηταν μια καλή αρχή για εμένα, έστω κι αν περίμενα σήμερα κάτι καλύτερο”, είπε ο Φιλιππίδης.

Η Κυριακοπούλου μπορεί να ξεκίνησε τον αγώνα της λίγο νευρικά και με μικρά τεχνικά προβλήματα στα 4,41 μ., ύψος στο οποιο χρειάστηκε τρεις προσπάθειες, ωστόσο στη συνέχεια έδειξε να βρίσκει ρυθμό. Η αθλήτρια του Ανδρέα Τσώνη ξεπέρασε τα 4,60 μ. και έδειξε ανεπηρέαστη από την 18μηνη απουσία της από την αγωνιστική δράση. Η “χάλκινη” παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,71 μ., ύψος που σήμερα δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Σε κάθε περίπτωση η Κυριακοπούλου φάνηκε πως είναι σε θέση να βρεθεί και πάλι ανάμεσα στις κορυφαίες άλτριες του κόσμου στο επί κοντώ. Ο επόμενος αγώνας της αθλήτριας, θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Πρώτη μπροστά από την Ελληνίδα ήταν η Νινόν Ρομάριο με 4,71 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

 

 

Κατεβάστε την εφαρμογή