Ο Κυριάκος Ζώτος κάνει ντεμπούτο στην Τσεχία

Τρεις αγώνες σε μίτινγκ στην Ευρώπη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Κυριάκου Ζώτου για τη χειμερινή περίοδο.

Ο φιναλίστ το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Μπίντγκοζ στη σφαιροβολία θα ξεκινήσει τους αγώνες του στις 18 Ιανουαρίου σε μίτινγκ που θα γίνει στα περίχωρα της Πράγας. Ο αθλητής του Δημήτρη Μιχελαράκη, δύο ημέρες αργότερα θα πάρει μέρος σε ένα ακόμη αγώνα στην Τσεχία και συγκεκριμένα στο μίτινγκ, που θα γίνει στην πόλη Γιάμπλονετς.

Βασικός στόχος του Ζώτου για τη χειμερινή σεζόν είναι να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είναι 19,19 μ. από το 2017. Παράλληλα θέλει να δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις της θερινής σεζόν, όπου μεταξύ άλλων έστειλε τη σφαίρα στα 19,47 μέτρα. Ο Ζώτος θα δώσει το παρών και στο κορυφαίο εγχώριο γεγονός της χειμερινής σεζόν, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (10-11/2), εκεί όπου όπως και πέρυσι έτσι και φέτος το αγώνισμα της σφαιροβολίας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Νωρίτερα ο αθλητής θα αγωνιστεί σε μίτινγκ στο Λουξεμβούργο στις 3 Φεβρουαρίου.

Εξάλλου στο μίτινγκ της Πράγας (18/1) θα κάνει τον επόμενο αγώνα της και η Παναγιώτα Δόση. Η νεαρή αθλήτρια ξεκίνησε τη χρονιά με άλμα στα 1,78 μ. σε ημερίδα ύψους στο Νόβι Σαντ και ετοιμάζεται για κάτι καλύτερο στον αγώνα της Τσεχίας.

Κατεβάστε την εφαρμογή