Επιλέξτε τον κορυφαίο Άνδρα και την κορυφαία Γυναίκα του 2017


Με την κατηγορία Ανδρών/Γυναικών ολοκληρώνονται οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών.

Οι φίλοι του στίβου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επιλέγουν τους καλύτερες σε καθεμία από τις κατηγορίες. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και οι σχετικές βραβεύσεις θα γίνουν στη γιορτή της ομοσπονδίας, για τους κορυφαίους της χρονιάς. Η ψηφοφορία για την κατηγορία Ανδρών/Γυναικών θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου.

Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ ή στο σχετικό link, στην κεντρική σελίδα του site.

Ανδρες

Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας) 110 μ. εμπ.
Συμμετείχε σε ένα ακόμη Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Λονδίνο, όπου έτρεξε στον προκριματικό. Στη διάρκεια της σεζόν διένυσε την απόσταση σε 13.42.

Λυκούργος Τσάκωνας (Ελευθέριος Βενιζέλος ΓΣ) 200 μ.
Έφτασε έως τον ημιτελικό των 200 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, έχοντας τρέξει στον ημιτελικό σε 20.37. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων διένυσε την απόσταση σε 20.33, που είναι ο καλύτερος χρόνος του για το 2017. Στη διάρκεια της σεζόν βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στα 100 μ. (10.16).

Κώστας Φιλιππίδης (Πανελλήνιος ΓΣ) Επί κοντώ
Μπορεί ο τραυματισμός να μην του επέτρεψε να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, ωστόσο νωρίτερα στη σεζόν είχε φροντίσει να βρεθεί ανάμεσα στους καλύτερους. Η κορυφαία στιγμή της χρονιάς για εκείνον, ήταν η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του κλειστού στο Βελιγράδι με 5,85 μ., επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ.

Γυναίκες
Μαρία Μπελιμπασάκη (Πανναξιακός ΑΟ) 200 μ.

Σε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας της κατάφερε να τρέξει την απόσταση σε 22.6 στη Λιλ. Σε μια κούρσα, όπου τερμάτισε νικήτρια, όμως, δεν λειτούργησε το ηλεκτρονικό χρονόμετρο. Αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο του Λονδίνου, όπου έφτασε έως τον ημιτελικό των 200 μ. (23.21).

Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ) Τριπλούν
Για άλλη μία χρονιά κατάφερε να βρει το δρόμο προς το βάθρο των νικητών σε διοργάνωση κλειστού, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Το καλοκαίρι ήταν νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Λιλ, ωστόσο δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, όπου περιορίστηκε σε συμμετοχή στον τελικό.

Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) Επί κοντώ
Ήταν αναμφίβολα η καλύτερη χρονιά της καριέρας της…μέχρι την επόμενη. Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, νικήτρια στη σειρά αγώνων Diamond League, κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο επί κοντώ με 4,91 μέτρα. Παράλληλα αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης, ενώ ήταν μέσα στην τελική τριάδα για την αντίστοιχη θέση και στον κόσμο.

Κατεβάστε την εφαρμογή