39ος ΑΜΑ: Σπουδαία επίδοση και νίκη για την Αναστασία Μαρινάκου

Μια μεγάλη κούρσα, ένα μεγάλο ρεκόρ, μια ακόμα πολύ σημαντική στιγμή για τη διοργάνωση.

Η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) πήρε από την αρχή το προβάδισμα στον αγώνα 10 χλμ ΟΠΑΠ. Ή ίδια την χαρακτήρισε «φανταστική» την κούρσα που έκανε και…μάλλον, δίκιο είχε. Όταν μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο ήξερε πως ήταν πολύ κοντά στο να καταρρίψει το δικό της ρεκόρ αγώνων, και τα κατάφερε: τερμάτισε σε χρόνο 33:38, και βελτίωσε τη δική της επίδοση, που κράτησε ένα χρόνο με 34:32 (13/11/21). Νικήτρια για μια ακόμα χρονιά, και πάλι με ρεκόρ, φανταστικό ρεκόρ…

«Ο κόσμος που έδινε φτερά στα πόδια- τόνισε η Αναστασία. Το να τερματίζεις σε αυτό το Στάδιο είναι μια μοναδική στιγμή. Να πω την αλήθεια δεν περίμενα να σημειώσω αυτή την επίδοση καθώς τθς προηγούμενες μέρες αντιμετώπισα ένα πρόβλημα τραυματισμού. Στη διάρκεια όμως της κούρσας κατάλαβα ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενη για το φανταστικό αγώνα μου». Όπως φάνηκε όμως, τίποτα δεν στάθηκε ικανό να την εμποδίσει να συνδυάσει τη νίκη με το νέο ρεκόρ.

Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (δεξιά) και Ειρήνη Τσουπάκη στην δεύτερη και τρίτη θέση των 10χλμ. ΟΠΑΠ

Την ακολούθησε η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας) με 35:00: «Με έχει βοηθήσει το γεγονός ότι προπονούμαι πλέον στη Λαμία με τον Σάββα Κουμπούρα και δίπλα στον Μάριο Αναγνώστου- είπε. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω, και το συναίσθημα είναι μοναδικό. Δεν είμαι ευχαριστημένη από την απόδοσή μου. Στόχος μου είναι το Κύπελλο Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος, σε μια εβδομάδα».

Η Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) που τερμάτισε στη τρίτη θέση με 35:16, μόλις χθες έφτασε στην Ελλάδα από τη Γερμανία: «Έτρεξα πρώτη φορά στη διαδρομή, ήταν ο στόχος μου. Δεδομένης της δυσκολίας της διαδρομής, είμαι ευχαριστημένη. Προπονούμαι με τον Γιώργο Τσαλτάκη και θα μείνω για να λάβω μέρος και στο  Κύπελλο Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος.

Κατεβάστε την εφαρμογή