39ος ΑΜΑ: Με πεντάχρονους “μαραθωνομάχους” η Τελετή Έναρξης

Οι “μαραθωνομάχοι” του νηπιαγωγείου, της Α’ και Β΄ Δημοτικού Κάτω Σουλίου είναι πανέτοιμοι για την ιστορική Μάχη του Μαραθώνα. Δόρυ θα κρατούν στο χέρι τους οι λιλιπούτειοι “Αθηναίοι και οι Πλαταιείς” και σπαθί οι “Πέρσες”.

Οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου Κάτω Σουλιού βρέθηκαν στον Τύμβο του Μαραθώνα για τη μεγάλη τους πρόβα ενόψει της τελετής έναρξης του 39ου ΑΜΑ

Οι μικροί το δέμας “μαχητές” θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναπαράστασης της Μάχης του Μαραθώνα το Σάββατο στις 12 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Τα παιδιά του Κάτω Σουλίου βρέθηκαν στον Τύμβο του Μαραθώνα, όπου θα γίνει η τελετή, για τη μεγάλη τους πρόβα, παρουσία της πρόεδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα και του Αντιδημάρχου του Μαραθώνα, Χρήστου Στάμου.

Συνολικά, 27 αγόρια και κορίτσια, έφτιαξαν ό,τι χρειάζονταν για το σκηνικό της μάχης -ακόμη και τις τριήρεις- με την καθοδήγηση των παιδαγωγών τους και παράλληλα διδάχθηκαν τη Μάχη του Μαραθώνα, όπως επίσης τις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει, αλλά και μεταλαμπαδεύει ο Μαραθώνιος της Αθήνας.

Οι αξιολάτρευτοι Φοίβος, Γιώργος, Ορφέας, Εφραίμ, Σαΐφ, Σάμαρ, Θανάσης, Αλέξανδρος, Θανάσης, Λάμπρος, Γιώργος, Ισνάρ, Άγγελος, Ιωάννης, Θοδωρής, Διονύσης, Έριξον, Σωτήρης, Γιούλεκ, Πάτρικ, Μαρία, Βασιλική, Άννα, Πηνελόπη, Ιόλη, Αναστασία και Αλεξία είναι τα πρώτα παιδιά από ελληνικό σχολείο που θα αναπαραστήσουν τη Μάχη του Μαραθώνα στον αρχαιολογικό χώρο.

Η αρχιφύλακας του χώρου, Αγγελική Γιαννακάκη που παρακολούθησε με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά την πρόβα των παιδιών του νηπιαγωγείου είπε: “Κάθε χρόνο γίνονται δρώμενα από παιδιά σε αυτό το χώρο, μόνο που είναι παιδάκια από τη Γαλλία και την Αγγλία. Πρώτη φορά βλέπω παιδιά από ένα ελληνικό σχολείο και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό”. Ανάμεσα στους “μαραθωνομάχους” του νηπιαγωγείου είναι επίσης προσφυγόπουλα και παιδιά ρομά που θα συμμετάσχουν στο δρώμενο, ενώ την πρόβα παρακολούθησαν με καμάρι και οι γονείς τους.

Μετά την ολοκλήρωση της πρόβας η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, έδωσε δώρα στα παιδιά και μίλησε μαζί τους. Από τους μικρούς “ηθοποιούς” του Κάτω Σουλίου ακούστηκαν επιφωνήματα ενθουσιασμού όταν ενημερώθηκαν από τη δασκάλα τους, Ευαγγελία για τη σπουδαία αθλητική διαδρομή της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, δείγμα της αυθόρμητης αγάπης των παιδιών για τον αθλητισμό.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα μοιράζει δώρα στα παιδιά που συμμετείχαν στο δρώμενο

Χαρούμενος και ικανοποιημένος αποχώρησε από τον Τύμβο και ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Χρήστος Στάμου: “Ως Δήμος αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια που τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Κάτω Σουλίου θα λάβουν μέρος στην Τελετή Έναρξης του Μαραθωνίου της Αθήνας και θα αναπαραστήσουν τη μάχη του Μαραθώνα, υπό την καθοδήγηση των νηπιαγωγών τους, οι οποίες έκαναν πολύ καλή δουλειά. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ και την πρόεδρο του Σοφία Σακοράφα, που αποδέχθηκαν την πρότασή μας και αγκάλιασαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας. Βλέπουμε πεντάχρονα παιδιά να διδάσκονται αξίες και την ιστορία μας, μέσα από αυτό το δρώμενο. Αυτό μάς ικανοποιεί ιδιαίτερα”.

Τα μικρά παιδιά συνόδευσαν και καθοδήγησαν οι νηπιαγωγοί τους Ευαγγελία Ντελιοπούλου, Ειρήνη Μήτσιου και Μαρία Κουρούση.

Κατεβάστε την εφαρμογή