39ος ΑΜΑ. Εντυπωσίασαν οι μικροί μαραθωνομάχοι της τελετής


Η τελετή έναρξης του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας έδειξε ότι η διοργάνωση διαδραματίζει και σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο. Για πρώτη φορά μαθητές ελληνικού σχολείου ήταν οι πρωταγωνιστές της αναπαράστασης της Μάχης του Μαραθώνα.

Μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού, αλλά και του νηπιαγωγείου του Κάτω Σουλίου διδάχθηκαν με λεπτομέρειες από τις δασκάλες τους τα ιστορικά γεγονότα, ντύθηκαν μαραθωνομάχοι και με το δρώμενό τους άνοιξαν την τελετή έναρξης της διοργάνωσης.

Συνολικά, 27 αξιολάτρευτοι μικροί ηθοποιοί συμμετείχαν στην τελετή και οι γονείς καμάρωναν από τις θέσεις των θεατών, αλλά δεν ξεχώριζαν από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους που τα θαύμασαν σαν δικά τους παιδιά.

Με την ολοκλήρωση του δρώμενου, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου φόρεσαν μετάλλια στους μαθητές και εκείνοι από τον ενθουσιασμό τους έπαψαν να κρατούν τον εξοπλισμό τους. Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, Δάφνη Μπόκοτα εύστοχα σχολίασε με χιούμορ: “Μας έπεσαν οι ασπίδες για τα μετάλλια”.

Το δρώμενο συνόδευσαν με τα τύμπανά τους τα δίδυμα αδέρφια Ευάγγελος και Μαρία Μαρκέλλα Λιμνιού, που είναι παιδιά της νηπιαγωγού, Ευαγγελίας Ντελιοπούλου.

Κατεβάστε την εφαρμογή