39ος ΑΜΑ: Χαμόγελα και λάμψη από τους πρωταθλητές μας στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Τα χαμόγελα ήταν μεγάλα και οι αγκαλιές σφιχτές. Αρκετές εβδομάδες από το τέλος της θερινής περιόδου και αθλητές και αθλήτριες, που διακρίθηκαν τη σεζόν, που πέρασε συναντήθηκαν και πάλι σε ένα μεγάλο γεγονός, αλλά εντός των συνόρων.

39ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2022 / ΑΠΟΝΟΜΕΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Ο 39ος ΑΜΑ και το Παναθηναϊκό στάδιο ήταν το καλύτερο σημείο, για να τιμηθούν για τις διακρίσεις του 2022. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ελίνα Τζένγκο, Μίλτος Τεντόγλου, Κατερίνα Στεφανίδη, Γιάννης Κορακίδης, Αρετή Φιλιππίδου, Ηλιάνα Τριανταφύλλλου, Γιώργος Παπαναστασιου, Κυριακή Φιλτισάκου, Έφη Κουρκουτσάκη και Όλγα Φιάσκα βραβεύτηκαν για τα μετάλλια που κατέκτησαν το 2022 και τις μοναδικές στιγμές που χάρισαν στη χώρα μας. Για κάποιους από αυτούς η σημερινή ήταν η πρώτη φορά τους στον Μαραθώνιο Αθήνας και έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη μοναδική ατμόσφαιρα, από τη συγκίνηση και το δέος που προκαλεί σε μικρούς και μεγάλους όχι μόνο η ιστορία της εγκατάστασης, αλλά και η προσπάθειας που κάνουν οι μετέχοντες σε αυτήν.

“Μοναδικό συναίσθημα να είσαι μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε αυτή τη διοργάνωση. Πραγματικά πολύ όμορφο να βραβεύεσαι ανάμεσα στους αθλητές και στους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα σου στο Μόναχο. Το κλίμα σήμερα ήταν πολύ όμορφο και το συναίσθημα με τον κόσμο στις εξέδρες μοναδικό”, είπε η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Γιώργος Μποτσκαριώβ, Γιώργος Πομάσκι και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα
39ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2022 / ΑΠΟΝΟΜΕΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Από την πλευρά της η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο, είπε: “Πολύ όμορφες στιγμές, πολύ χαίρομαι που είμαι πάλι με τους συναθλητές μου και περνάω χρόνο μαζί τους. Η βράβευση ήταν πολύ ωραία, ο κόσμος μοναδικός και το όμορφο δώρο με τη λέξη “νενικήκαμεν” και τους πολλούς συμβολισμούς, ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να λάβουμε”, είπε η Τζένγκο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν και τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στους τρεις προπονητές που κατέκτησαν μετάλλιο στο Μονάχο. Πρόκειται για τον Γιώργο Πομάσκι, για τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο και τον Γιώργο Μποτσκαριώβ.

Κώστας Μπανιώτης και Μαρία Μπελιμπασάκη μαζί με το μέλος του Δ.Σ Στέλιο Δημότσιο
39ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2022 / ΑΠΟΝΟΜΕΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης δύο σπουδαίων Ελλήνων αθλητών, που ολοκλήρωσαν πρόσφατα την πορεία τους στον αθλητισμό, έχοντας νωρίτερα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Η Μαρία Μπελιμπασάκη και ο Κώστας Μπανιώτης αποτέλεσαν για πολλά χρόνια μέλη της εθνικής ομάδας, με διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Αμφότεροι ήταν συγκινημένοι από την τιμή που τους έγινε σε έναν ιστορικό χώρο, όπως το Παναθηναϊκό Στάδιο.
“Δε θα μπορούσα να περιμένω κάτι καλύτερο από αυτή τη βράβευση. Μοναδικό συναίσθημα να είμαι ανάμεσα στους συναθλητές μου και να βραβεύομαι για όσα κατάφερα ως αθλητής. Ηταν η πρώτη μου φορά στον Μαραθώνιο Αθήνας και μου άρεσε πολύ. Η ατμόσφαιρα και ο κόσμος ήταν μοναδικά”, είπε ο Μπανιώτης.

“Το πιο δυνατό και συναισθηματικό φινάλε που θα μπορούσα να έχω σκεφτεί για την καριέρα μου. Είμαι διπλά χαρούμενη γιατί η βράβευση αυτή έγινε στη διάρκεια του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού, την ώρα που ήμουν μαζί με αγαπημένους συναθλητές με τους οποίους έχω περάσει μοναδικές στιγμές στη διάρκεια της καριέρας μου”, είπε από την πλευρά της η Μαρία Μπελιμπασάκη.

Κατεβάστε την εφαρμογή