39ος ΑΜΑ. Αύριο (10/11) συνέντευξη Τύπου και εγκαίνια της EXPO

Με την παρουσία της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα, του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, των πρωταθλητών Κώστα Γκελαούζου και Κατερίνας Ασημακοπούλου, του δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα, της προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ Νίκης Αραμπατζή και του ΓΓ του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, θα δοθεί η προγραμματισμένη δεύτερη συνέντευξη Τύπου για τον 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό.

  • Η συνέντευξη θα δοθεί στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβο Ντο στο Π. Φάληρο αύριο στις 13:30 ενώ θα προηγηθούν τα εγκαίνια, στις 13:00, της Αθλητικής Έκθεση ΟΠΑΠ Marathon EXPO 2022.

Θα παραβρεθεί επίσης ο σπουδαίος Έλληνας ζωγράφου, Γιάννης Ψυχοπαίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει το φετινό μετάλλιο που είναι

το τρίτο της σειράς το οποίο φιλοτεχνείται από Έλληνες εικαστικούς και αποτελεί μέρος της σειράς οκτώ μεταλλίων, η οποία ξεκίνησε το 2019 με τη νικηφόρα για τους Έλληνες “Μάχη του Μαραθώνα” που φιλοτέχνησε ο Αλέκος Φασιανός. Το 2021, ο Κώστας Βαρώτσος εστίασε στον “Θρυλικό Ημεροδρόμο του 490π.Χ.” που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να μεταφέρει τα καλά νέα, αποτελώντας την πηγή έμπνευσης για τη γέννηση του Μαραθωνίου Δρόμου.

Κάθε χρόνο χαράσσεται έντονα πάνω στα μετάλλια και ένα διαφορετικό από τα οκτώ γράμματα της λέξης “MARATHON” ώστε να δημιουργηθεί ολόκληρη η λέξη και ταυτόχρονα μία μοναδική συλλογή για τους δρομείς και τους συλλέκτες, σε εγχώριο και διεθνές πεδίο.

Φέτος σειρά έχει το R.

Στο μετάλλιο που θα απονεμηθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο αποδίδεται αφαιρετικά ένα αέτωμα που παραπέμπει στο κορυφαίο μνημείο της κλασικής αρχαιότητας, τον Παρθενώνα, το οποίο δημιουργήθηκε στο απόγειο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, τον 5ο αι. π.Χ. και στο πλαίσιο του φέρει την επιγραφή “Λίκνο της Δημοκρατίας”.

Κατεβάστε την εφαρμογή