38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Παπαμιχαήλ στα 5.000 μ. βάδην

38ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2024 / 1η ΗΜΕΡΑ / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στην ένατη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (Παμμηλιακός) διένυσε τα 5.000 μ. βάδην σε 19.01.44 και βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 19.08.74 από το μακρινό πλέον 2016. Ο Παπαμιχαήλ πέτυχε το ρεκόρ μία εβδομάδα από την 14η νίκη του στα 20χλμ. βάδην και μία ημέρα από τη βράβευση του από την Ομοσπονδία για την προσφορά του στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο περσινός νικητής στο αγώνισμα, Γιάννης Καυκάς (Ολυμπιάς Πατρών) με 19.30.29, ΄που όπως και την περασμένη εβδομάδα έτσι και σήμερα βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Η τριάδα στο αγώνισμα έκλεισε με τον Γιώργο Κριτούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος) με 20.14.34.

“Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, έχουμε πολλούς αγώνες 20χλμ. και είναι κοντά μεταξύ μας. Τον Απρίλιο θα δοκιμάσουμε κι ένα νέο αγώνισμα τη σκυτάλη, είναι πιο κοντά στα δεδομένα τα δικά μου, καθώς έχει καλή ταχύτητα καθώς πρόκειται για απόσταση 10χλμ.. ‘Έχουμε μπροστά μας Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να πιστεύω πως θα είμαι εκεί”, είπε ο αθλητής.

Η Αδαμοπούλου τη νίκη στο επί κοντώ

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά από το 2016, τότε που σε ηλικία 16 ετών ήταν μια από τις νεαρότερες νικήτριες στο αγώνισμα. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεπέρασε τα 4,35 μ. και βρέθηκε μια ανάσα από το ατομικό της ρεκόρ (4,37 μ.). Η αθλήτρια στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,40 μ., όπου είχε πολύ καλό τρίτο άλμα. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) με 4,30 μ. και χαμένα στη συνέχεια άλματα στα 4,40 μέτρα. Τρίτη ήταν η Αναστασία Μπουμπουλίδη (ΓΣ Κηφισιάς) με 4,10 μ., που πρόσθεσε μία ακόμη σταθερή παρουσία στη σεζόν. Η νεαρή στη σεζόν απέτυχε στα 4,20 μέτρα.

“Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την εμφάνιση, θα μπορούσα να έχω κάνει ατομικό ρεκόρ στο τελευταίο άλμα, ωστόσο κρατάω τα θετικά και προχωράω. Τελείωσε ο κλειστός, θα μπω στην προετοιμασία για τον ανοιχτό και θα κυνηγήσω το κάτι παραπάνω”, είπε η Αδαμοπούλου.

Η Οξάνα Κορένεβα το χρυσό, καλές επιδόσεις από τις μικρές

Η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στον κλειστό στίβο στο τριπλούν (είχε επικρατήσει το 2020 στο μήκος) με άλμα στα 13,28 μ. σε έναν τελικό που ξεχώρισαν οι νεαρότερες αθλήτριες. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στη Σωτηρία Ράπτη με 12,87 μ. και το χάλκινο στη Μελίνα Ζάραγκα (ΠΑΟ) που προσγειώθηκε στα 12,81 μ. και πέτυχε φετινό ρεκόρ και σημείωσε εκ νέου επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ18. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Ελένη Μάμα (ΓΑΣ Ωρωπιών), που ήταν τέταρτη με 12,61 μ. και πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ18.

“Δεν είμαι ικανοποιημένη από την επίδοση μου, ωστόσο είδα λάθη που θέλω να διορθώσω. Από εδώ και πέρα κοιτάζω μπροστά στον ανοιχτό, έχω ως στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”, είπε η Κορένεβα.

Δείτε την εξέλιξη των αγώνων

Κατεβάστε την εφαρμογή