Κατερίνα Στεφανίδη: “Είμαι ευχαριστημένη για το φετινό ρεκόρ, είμαι καλά και σε θέση να κάνω μεγάλα άλματα”

Ικανοποιημένη από τη σημερινή της εμφάνιση και αισιόδοξη πως στο εγγύς μέλλον θα είναι σε θέση να πετύχει μεγάλες επιδόσεις εμφανίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη μετά την κατάκτηση της πέμπτης θέση στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο του Όρεγκον. Η έμπειρη αθλήτρια βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ με άλμα στα 4,70 μ. και ήδη σκέφτεται την επόμενη μεγάλη πρόκληση της χρονιάς, το Ευρωπαϊκό του Μονάχου.


Οι συνθήκες ήταν καλές και είχε αρκετό ευνοϊκό άνεμο. Το περίμενα ότι αρκετές αθλήτριες θα ανέβουν ψηλά, όταν είδα τον αέρα. Είμαι ευχαριστημένη για το φετινό ρεκόρ, είμαι όμως καλά και σε θέση να κάνω ακόμη και πανελλήνιο ρεκόρ. Σήμερα δεν ήμουν καλά. Ένιωθα βαριά, το κατάλαβα από το ζέσταμα. Στο 4,80 μ. επέλεξα να αφήσω τις άλλες δύο προσπάθειες, κυρίως γιατί είχα ανάγκη να ξεκουραστώ από τα διαδοχικά άλματα και να συγκεντρωθώ. Αν είχα κάνει το 4,85 μ. θα ήταν 20 εκατοστά φετινό ρεκόρ. Ωστόσο αυτό το ύψος ήταν στις δυνατότητές μου“, είπε η Στεφανίδη, που αναφέρθηκε και στους υποστηρικτές που είχε στις εξέδρες του σταδίου. “Είχα πολλούς φίλους, είχα οικογένεια, αλλά και ανθρώπους από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, που με στήριζαν επειδή ήξεραν πως σπούδασα εκεί, ήταν πολύ όμορφα”, κατέληξε.

Η Στεφανίδη αναφέρθηκε και στον προπονητή της και σύζυγό της Μίτσελ Κρίερ, ο οποίος της έκανε μια ζεστή αγκαλιά με το τέλος του τελικού. “Είναι αρκετά περήφανος για εμένα. Από μια σχετικά μέτρια χρόνια μπήκαμε τελικό στο Παγκόσμιο και κατέκτησα την 5η θέση. Είναι αρκετά νωρίς για εμένα να βγάλω αυτή την εποχή μεγάλα άλματα, καθώς συνήθως προετοιμαζόμαστε για τα μεγάλα γεγονότα τον Αύγουστο. Ωστόσο πριν το Παγκόσμιο κατάφερα να κάνω μια πολύ καλή προετοιμασία. Θέλω να ελπίζω πως στο Μόναχο θα λέμε άλλα πράγματα. Πριν το Ευρωπαϊκό θα συμμετάσχω στο Diamond League του Μονακό“, είπε η αθλήτρια.

Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων, βίντεο και φωτoγραφίες από τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας στα social της Ομοσπονδίας σε Facebook και twitter και instagram και στο ΣΕΓΑΣ TV. Βρείτε πληροφορίες για την ομάδα και τη διοργάνωση, πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή