Η Ελίνα Τζένγκο ετοιμάζεται για το πρώτο Diamond League της καριέρας της

Η Ελίνα Τζένγκο έχει δείξε από καιρό πως διαθέτει τα προσόντα να φτάσει ψηλά και να κάνει μια καριέρα με διάρκεια και συνέπεια.

Για τη νεαρή αθλήτρια του ακοντισμού, η φετινή χρονιά αποτελεί την αρχή της πορείας της στην κατηγορία των Γυναικών και θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί από νωρίς πρωταγωνίστρια ανάμεσα σε κορυφαίες αθλήτριες του αγωνίσματος.

Η Τζένγκο την περασμένη εβδομάδα έστειλε το ακόντιο στα 65,40 μ. και πλέον βάζει τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Ο επόμενος στόχος είναι η διάκριση στο Παγκόσμιο του Όρεγκον, πριν όμως φτάσει να ανέβει στο αεροπλάνο για τις ΗΠΑ θα κάνει τουλάχιστον τρεις αγώνες.

Η αρχή θα γίνει στις 14 Ιουνίου στο του Κλάντο στην Τσεχία κι έπειτα θα έχει την ευκαιρία για την πρώτη της συμμετοχή σε Diamond League, στη διοργάνωση του Παρισιού (18/6).  Η αθλήτρια με την εμφάνιση στην Οστράβα δικαίως θα πάρει μια θέση στους αγώνες των διαμαντιών, που θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την προετοιμασία της.”Ήδη έχουμε ανεβάσει την ένταση της προπόνησης, καθώς δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί σε αγωνιστική κατάσταση μέχρι το Παγκόσμιο. Την χαλάρωσα πριν την Οστράβα, προκειμένου να πάει εκεί και να κάνει τον αγώνα που θα της έδινε την πρόκριση για το παγκόσμιο, κάτι που έκανε. Στους δύο αγώνες που θα ακολουθήσουν θα κυνηγήσει να βρεθεί σε βολές πάνω από τα 60,00 μ., ωστόσο δε θα είναι τόσο φρέσκια όσο ήταν στην Οοστράβα“, είπε ο προπονητής της, Γιώργος Μποτσκαριώβ, και συμπλήρωσε:

Ο στόχος μας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και για εκεί έχουμε περίπου έξι εβδομάδες ακόμη. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε τον απαραίτητο προγραμματισμό που θα την φέρει στην καλύτερη κατάσταση στον αγώνα στόχο“. Η Τζένγκο θα πάρει μέρος και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης στις 25-26 Ιουνίου.

Κατεβάστε την εφαρμογή