Βολή παγκοσμίου επιπέδου για την Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό με 65,40 μέτρα

Η Ελίνα Τζένγκο πέτυχε σήμερα βολή παγκοσμίου επιπέδου, σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Ευρώπης.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ, στη διάρκεια του μίτινγκ της Οστράβα, έστειλε το ακόντιο στα 65,40 μ. για να πετύχει μια σειρά από σπουδαία επιτεύγματα.

Αρχικά βελτίωσέ το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ23, επίσης βελτίωσε την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα – που ανήκε στην ίδια – κι έκλεισε θέση για τα δύο κορυφαία γεγονότα του πλανήτη.

Το 65,40 μ. είναι όριο τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον όσο και για το Ευρωπαϊκό του Μονάχου και δείγμα του αγωνιστικού επιπέδου της αθλήτριας, η οποία πλέον έχει κάθε λόγο να σκέφτεται τη διάκριση στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη.

Η Τζένγκο είχε 63,90 μ. από την 1η Αυγούστου του 2020, ενώ το 65,40 μ. είναι η δεύτερη επίδοση φέτος τόσο στον κόσμο όσο και στην Ευρώπη.  Η 20χρονη, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στον αγώνα είχε διαδοχικά βολές στα 58,07 μ., 65,40 μ., 60,76 μ., 59,50 μ., ήταν άκυρη στην πέμπτη και άφησε τη δεύτερη προσπάθεια. Ενας από τους στόχους που θέτει πλέον η νεαρή είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ της Μιρέλας Μανιάνι στα 67,51 μέτρα.

Η αθλήτρια έκανε σήμερα τον έκτο της αγώνα στη σεζόν και τον τρίτο με βολη πάνω από τα 60 μ., ενώ έφτασε αισίως στον δέκατο αγώνα της καριέρας της με βολή πάνω από τα 61 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή