Ο Γιάννης Ρίζος ξεπέρασε τα 5,50 μ. στο μίτινγκ επί κοντώ της Καλαμάτας

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον αγώνα επί κοντώ που έγινε σε κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Το street event προσέλκυσε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά ένα από τα πιο συναρπαστικά αγωνίσματα του στίβου.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) που ανέβηκε πάνω από τα 5,50 μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. Ο 22χρονος βελτίωσε το 5,35 μ., που είχε στον ανοιχτό από πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά και το 5,45 μ. του κλειστού. Ο αθλητής στη συνέχεια δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 5,56 μ., στην προσπάθεια του να βελτιώσει εκ νέου το ρεκόρ του.
Δεύτερος στους Άνδρες ήταν ο Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ) με 5,35 μ. και ακολούθησαν με 5,15 μ. οι Αντώνης Σάντας (ΑΟ Φιλοθέης) και Νίκανδρος Στυλιανού (Κύπρος).

Η νεαρή Ηλιάνα Τριανταφύλλου (ΓΣ Σέρρες 93) ξεπέρασε τα 4,05 μ. κι επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18. Η νεαρή στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία τα 4,15 μ., επίδοση που θα αποτελούσε ατομικό της ρεκόρ. Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) δεν βρέθηκε στην κατάσταση που θα ήθελε και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,25 μ., ύψος στο οποίο επέλεξε να μπει στον αγώνα. Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε η Αμαλία Φλώρου (ΓΣ Κηφισιάς) με 3,85 μ. Πάνω από τα 3,70 μ. ανέβηκαν οι Μιλένα Ποστίκα (ΑΟ Μεγάρων) και Μυρτώ Κασσωτάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος).

Κατεβάστε την εφαρμογή