Γιαζιτζίδου και Παγουνάδης επικράτησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου

Στην όμορφη Δεσκάτη έγινε σήμερα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινού δρόμου απόστασης 20,5χλμ., που συγκέντρωσε στην περιοχή πολλούς αθλητές από όλη τη χώρα.

Ο Θανάσης Παγουνάδης (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) διένυσε την απόσταση σε 1.23.50 και αναδείχθηκε νικητής στους Άνδρες. Ο αθλητής κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες της διαδρομής και τις χαμηλές θερμοκρασίες και να αφήσει πίσω του τον νικητή στην προηγούμενη διοργάνωση, Δημήτρη Θεοδωρακάκο (ΓΣ Αστέρας Αιγάλεω). Ο έμπειρος δρομέας, ο καλύτερος μέχρι σήμερα Έλληνας αθλητής στο βουνό, διένυσε την απόσταση σε 1.27.14 και πρόσθεσε ένα ακόμη μετάλλιο στο πλούσιο βιογραφικό του. Η τριάδα στους Άνδρες έκλεισε με τον Νίκο Πονηρέα (ΑΕ Μεσογείων), που τερμάτισε σε 1.29.03.

Στις γυναίκες η ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζιτζίδου (ΦΣ Άργους Ορεστικού) αναδείχθηκε νικήτρια με 1.38.23 και κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου. Η Γιαζιτζίδου μετά το τέλος της καριέρας της στην κωπηλασία ξεκίνησε το τρέξιμο και γρήγορα βρέθηκε σε αγώνες σε δημόσιο δρόμο, αλλά και σε αγώνες βουνού.

Τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατέκτησε η πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων Ευσταθία Φλώρου (ΓΣ Νίκη Βόλου) με 1.43.32 και την τρίτη η Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου (ΝΓΣ Ηρακλής) με 1.43.55.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παρακολούθησαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο αντιπρόεδρος Ιάκωβος Πετσούλας, η εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ Τασούλα Κελεσίδου, η β΄ ειδική γραμματέας Βούλα Παχατουτίδου, το μέλος του συμβουλίου Γιάννης Θεμελίδης και το πρώην μέλος Δημήτρης Χαχάμης.

Οι αγώνες ορεινού δρόμου κερδίζουν κάθε χρόνο μερίδα του λέοντος στο αγωνιστικό πρόγραμμα, καθώς όλο και περισσότεροι αθλητές υψηλού επιπέδου, αλλά και απλοί δρομείς δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στα βουνά και απολαμβάνουν τις ομορφιές της φύσης.

Ενδιαφέρον για τους αγώνες έδειξαν και οι κάτοικοι της πόλης, που με την φυσική τους παρουσία στην πλατεία και στους δρόμους έδωσαν γιορτινή νότα στη διοργάνωση.

Παράλληλα με το Πρωτάθλημα έγιναν και οι αγώνες Κωνσταντινίδεια, οι οποίοι ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή.

Δείτε αποτελέσματα από τους αγώνες

Κατεβάστε την εφαρμογή