Ιδανικές συνθήκες, μεγάλη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα

φωτογραφίες: eurokinissi/Θανάσης Καλλιάρας

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος έγινε σήμερα στην Πηγή Τρικάλων, στην πόλη που αγκαλιάζει τους αθλητές μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και διαθέτει τις ιδανικές προϋποθέσεις για μια διοργάνωση σαν και αυτή.

Σε μια από τις πολυπληθέστερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ με τη συμμετοχή 850 αθλητών και αθλητριών από 150 σωματεία όλης της χώρας, που έδειξαν τη δίψα τους για δράση. Ο καλός για την εποχή καιρός, η μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα, η ένθερμη παρουσία του κόσμου, αλλά και η άρτια από όλες τις πλευρές διοργάνωση των αγώνων δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για εξαιρετικές επιδόσεις.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο Πανελλήνιο Πρωτάλημα σε ανώμαλο έδαφος

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνεπής στο ραντεβού του με τη διοργάνωση έδωσε το παρών στην εκκίνηση και στον σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε στη σημασία του αθλητισμού στη ζωή των παιδιών και όχι μόνο, ενώ αναφέρθηκε και στην επιθυμία της Περιφέρειας να συνεχίσει να στηρίζει διοργανώσεις τέτοιου επιπέδου και να δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε η περιοχή να μπορέσει στο μέλλον να διοργανώσει αγώνες διεθνούς επιπέδου. Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αφού καλωσόρισε τους αθλητές και τις αθλήτριες στην Πηγή Τρικάλων, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη του, αλλά και την πρόθεση του να αναδείξει την Πηγή σε ένα κέντρο υψηλού επιπέδου. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους όσοι μετέχουν στους αγώνες.

Ο Μάριος Αναγνώστου στον τερματισμό των 10χλμ. σήμερα στα Τρίκαλα

Ο Μάριος Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας) επέστρεψε στη διοργάνωση, μετά την απουσία στους αγώνες του 2021, και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα τερμάτισε τα 10χλμ. σε 29.03 επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, αφού βελτιώνει το 29.17, του Κώστα Γκελαούζου από τον περασμένο Φθινόπωρο. Ο 23χρονος δρομέας είχε δείξει από την πρώτη ημερίδα του ΣΕΦ πως είναι σε καλή κατάσταση, δεδομένο του ότι βρίσκεται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του για τους αγώνες του κλειστού. Ο Αναγνώστου επέλεξε από την αρχή της κούρσας να δώσει γρήγορο ρυθμό και να κρατήσει τις δυνάμεις του μέχρι το τέλος για να κάνει τρεις τις νίκες του στη διοργάνωση. Δεύτερος στον σημερινό αγώνα ήταν ο Μάρκος Γκούρλιας (Παναξιακός) με 29.19, εξίσου καλή επίδοση που δείχνει την καλή αγωνιστική του κατάσταση και αφήνει καλές εντυπώσεις για τη συνέχεια. Ο Γιώργος Τάσσης (ΓΣ Σπαρτιατικός) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αφού εκμεταλλεύτηκε στα τελευταία μέτρα την ταχύτητα του και την καλή του κατάσταση. Ο αθλητής τερμάτισε σε 30.28 έναντι του Παναγιώτη Καραΐσκου (ΠΓΣ) που ακολούθησε με 30.37. Ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης, Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) ήταν έβδομος σε 31.14. Ο αθλητής διανύει τον κύριο όγκο της προετοιμασίας του για τους μαραθωνίους τηςε Άνοικξης και δεν είναι σε αγωνιστική κατάσταση.

Ο προπονητής μου, μου είπε να μπω να κάνω την κούρσα μου όπως την είχα προγραμματίσει. Ευχαριστήθηκα τον αγώνα. Από την αρχή ακολούθησα τις οδηγίες του προπονητή μου και βγήκε αυτό που θέλαμε. Έκανα μεγάλο ρεκόρ διαδρομής και έδειξα πως είμαι σε καλή κατάσταση, βελτιώνοντας την πολύ καλή επίδοση που πέτυχε τον Οκτώβριο ο Γκελαούζος. Θα μπορούσα να έχω σπάσει το φράγμα των 29.00, ωστόσο δεν πειράζει. Το συναίσθημα σήμερα με την έντονη παρουσία του κόσμου, ήταν πραγματικά πολύ όμορφο και εμένα πραγματικά με βοήθησε. Μέσα στην εβδομάδα θα αποφασίσω τι θα τρέξω το Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο κλειστού στο ΣΕΦ. Στόχος της χρονιάς είναι να πάρω μέρος το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου“, είπε ο Αναγνώστου με το τέλος του αγώνα.

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την Αναστασία Μαρινάκου

Η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) όπως και τον Οκτώβριο έτσι και σήμερα αναδείχθηκε νικήτρια στα 8χλμ. Γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος με 27.24. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ παρότι έμεινε εκτός προπονήσεων τον περασμένο μήνα όταν νόσησε με covid-19 κατάφερε να ανακτήσει δυνάμεις και να αναδειχθεί σήμερα νικήτρια με 27.24, επίδοση καλύτερη από αυτή που πέτυχε τον Οκτώβριο. Η Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) σταθερή αξία στις μεσαίες αποστάσεις ήταν δεύτερη με 27.51 και η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας), νικήτρια τον Οκτώβριο στις Γυναίκες Κ23, τρίτη  με 28.24.

Σήμερα πέτυχα ρεκόρ παναθηναϊκού και ατομικό στην απόσταση. Είχε καλό καιρό και ζέστη. Μπήκα επιφυλακτικά, λόγω του κορονοϊού και αποφάσισα να κρατήσω δυνάμεις μέχρι το τελευταίο 2άρι. Η κούρσα ήταν αργή και αυτό με ευνόησε. Την επόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχω στο Πανελλήνιο κλειστού θα αποφασίσουμε με τον προπονητή μου αν θα μπω στα 1.500 μ. ή στα 3.000 μέτρα. Έπειτα θα επικεντρωθώ στην προετοιμασία για τον ανοιχτό, όπου θέλω συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου“, είπε η Μαρινάκου με το τέλος του αγώνα.

Η Μαρία Κάσσου νικήτρια στα 4χλμ. Γυναικών  Κ20

Το πρόγραμμα της ημέρας άνοιξε με την Μαρία Κάσσου (Παναξιακός ΑΟ) να συνεχίσει το σερί των εξαιρετικών εμφανίσεων. Η νεαρή λίγες ημέρες από το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στα 3.000 μ. δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει πρώτη γραμμή τερματισμού στα 4χλμ. με 13.35 διατηρώντας τη νίκη, που κατέκτησε και στη διοργάνωση του 2021. Δεύτερη στην ίδια απόσταση ήταν οι ΜαρίαΑνθή Βυθούλκα (ΑΟ Πέλωψ) με 14.10 και τρίτη η Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής) με 14.30.

Η Λεμονιά- Μαρίνα Κιούλου νικήτρια στα 3χλμ. Γυναικών Κ18

Στα 3χλμ. Κ18 η Λεμονιά- Μαρίνα Κιούλου (ΑΕ Μεσογείων) ηγήθηκε της κούρσας από την αρχή και κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις της μέχρι το τέλος επικρατώντας με 10.09. Η νικήτρια της περσινής σεζόν Άλκηστις Γκιβιζίνη (ΑΣ Βεργίνα) κατέλαβε την δεύτερη θέση με 10.14 και η Μαρία Σταυριανού (ΓΣ Παγχιακός) ήταν τρίτη με 10.30.

Ο Ανδρέας Γεωργίου νικητής στα 4χλμ. Ανδρών Κ18

Στα 4χλμ. Κ18 των Ανδρών ο Γιώργος Τασιούλας (ΑΓΣΙ) λιγότερα από 20μέρα από τον τερματισμό της απόστασης έπεσε και έχασε την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Ο Ανδρέας Γεωργίου (ΑΣ Αιγίου Αθηνόδωρος) πρόλαβε να τερματίσει πρώτος με 12.08, ενώ από πίσω του ακολούθησαν οι Φίλιππος Γκιζάς -Σιώμος (ΑΓΣΙ) με 12.11 και τρίτος ο Διονύσης Καψάλης (ΓΑΣ Αγρινίου) με 12.12. Ο Τασιούλας κατάφερε τελικά να περάσει τέταρτος τη γραμμή τερματισμού με 12.17.

Ο Νέστορας Κολλιός νικητής στους Άνδρες Κ23

Ο Νέστορας Κολιός (ΑΓΣΙ) βελτίωσε τη θέση του σε σχέση με τη διοργάνωση του 2021 αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τους Άνδρες Κ23 με 24.49. Ο νεαρός αθλητής που το φθινόπωρο ήταν δεύτερος άφησε πίσω του τον Θανάση Λιγώνη (ΠΓΣ) με 25.04 και στην τρίτη τον Σέργιο Διακοστεφανή (ΓΣ Αμαρουσίου) με 25.14.

Η Ιφιγένεια Κασκανιώτη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος διανύοντας την απόσταση των 6χλμ. Γυναικών Κ23 σε 20.53. Η αθλήτρια άφησε πίσω της την Καλλιόπη Σκαρπέτη (ΠΓΣ) με 21.28 και την Ιωάννα Πέτρου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 21.37.

 Ο Παναγιώτης Μπιτάδος (ΑΣ Εθνικός Λυκίας- Νέα Μάκρη) ήταν νικητής στα 6χλμ. Ανδρών Κ20 δίνοντας στην κούρσα το ρυθμό που ήθελε από την αρχή έως το τέλος. Ο νεαρός δίχως να νιώσει έντονη την πίεση των αντιπάλων του τερμάτισε σε 18.06 πετυχαίνοντας μια πολύ καλή επίδοση και αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια. Ο Αλέξανδρος Σκούρτης (Ολυμπίας Πατρών), ο νικητής τον Οκτώβριο στους Κ18, ήταν δεύτερος με 18.47 και ο Χρήστος Βαρελής (ΓΣ Κηφισιάς), που ήταν τέταρτος πριν λίγους μήνες στους Κ18, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 19.04.

Ο  Γιάννης Μπιτούνης αναδείχθηκε νικητής στα 3χλμ. Κ16

Ο ΣΑΚΑ έκανε το απόλυτο στα αγόρια Κ16 κατακτώντας τα τρία μετάλλια. Νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Μπιτούνης (ΣΑΚΑ) με 08.53 και ακολούθησαν οι Γιώργος Ζαχαριάς (ΣΑΚΑ) και Κώστας Γοντίκας (ΣΑΚΑ) με 09.25 και 09.26, αντίστοιχα. Στα 2χλμ. κοριτσιών Κ16 πρώτη ήταν η Βαλαχά (ΑΟ Πέλωψ) 06.36 και ακολούθησαν οι Ρούσσου (ΓΣ Ηλιούπολης) 06.38 και Πατέρα (ΣΑΚΑ) 06.44.

Αποτελέσματα Ομαδικά

Αποτελέσματα excel

Δείτε τους αγώνες σε livestreaming μετάδοση

Δείτε αποτελέσματα από τους αγώνες

Κατεβάστε την εφαρμογή