Στον Άγιο Κοσμά με απώτερο προορισμό…το Βελιγράδι

 

Ο Κώστας Ζήκος θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά
Ο Κώστας Ζήκος θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά

Έχει αποδείξει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν πως τα 60 μ. είναι ένα αγώνισμα που του ταιριάζει.

Η ικανότητα του να “μαζεύει” τους αντιπάλους του στην εκκίνηση, αλλά και το γεγονός ότι έχει σταθεροποιηθεί σε χρόνος κάτω από το 6.65 δίνουν στον Κώστα Ζήκο την δυνατότητα να διεκδικεί τη συμμετοχή του σε κορυφαίες διοργανώσεις κλειστού στίβου. Κάτι ανάλογο θα επιδιώξει και για τη φετινή σεζόν. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού αποτελεί την πρώτη του μεγάλη πρόκληση, ενώ στη θερινή περίοδο θα επιδιώξει τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.
“Το όριο (6.63) για το Παγκόσμιο κλειστού είναι μια επίδοση στα μέτρα μου και πιστεύω πως δεν θα έχω πρόβλημα να το πετύχω. Η προετοιμασία μέχρι τώρα έχει πάλι καλά, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ελαστικό τάπητα στον ανοιχτό στίβο, αφού έχουν ξεκινήσει την αντικατάσταση του και δεν το την έχουν ολοκληρώσει. Οι περισσότερες προπονήσεις μας γίνονται στον κλειστό χώρο που διαθέτουμε, αλλά και στα στάδια σε Καρδίτσα και Καλαμπάκα”, είπε ο 24χρονος αθλητής και συμπλήρωσε: “Τις επόμενες ημέρες θα έρθουμε στην Αθήνα όπου θα μείνουμε έως 6 Δεκεμβρίου και θα έρθουμε και πάλι από τις 5 έως τις 16 Ιανουαρίου. Θα συμμετάσχω στους αγώνες που θα γίνουν στο ΣΕΦ, ενώ παρότι θέλω να τρέξω και σε μίτινγκ στο εξωτερικό, δεν ξέρω αν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας”.

Ο Ζήκος έχει ατομικό ρεκόρ στα 60 μ. 6.62 από το 2019,  τη χρονιά που κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης, ενώ το 2021 διένυσε την απόσταση σε 6.64.

“Σίγουρα στο μυαλό μου υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο οποίο θα διεκδικήσω την πρόκριση μέσω του συστήματος ράνκινγκ, αφού το όριο (10.16) είναι αρκετά δύσκολο”.

Τη φετινή χρονιά η ΕΑ θα κινηθεί στη λογικά της WA με υψηλά όρια και δυνατότητα πρόκρισης στη διοργάνωση μέσα από το σύστημα ράνκινγκ.

Κατεβάστε την εφαρμογή