Ανακοίνωση της ΓΓΑ για την εγγραφή στο μητρώο σωματείων

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη  υποβολή αιτήσεων εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή της αίτησης εγγραφής τους ή για επικαιροποίηση των στοιχείων (όσων ερασιτεχνικών σωματείων είχαν γραφτεί και στο Μητρώο του 2020) είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2021.
Ερασιτεχνικά σωματεία που δεν θα υποβάλλουν μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου την αίτηση εγγραφής τους ή δεν θα επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στα επόμενα στάδια επεξεργασίας του φακέλου τους, ώστε να έχουν το δικαίωμα «θεραπείας» τους  και τελικής εγγραφής τους ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
Συνεπώς, δεν θα έχουν δικαίωμα ούτε στην επικείμενη χρηματοδότηση, ούτε στη συμμετοχή τους σε Γενικές Συνελεύσεις Ενώσεων ή Ομοσπονδιών.
Επιπλέον, όσα ερασιτεχνικά σωματεία δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του 2021, θα πρέπει να αναμένουν τις εγγραφές του επόμενου έτους, προκειμένου να συνεχίσουν και έπειτα από την 01/08/2022, να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις εποπτευόμενες από τη ΓΓΑ ή τους ΟΤΑ και να είναι μέλη των Ομοσπονδιών τους.

Κατεβάστε την εφαρμογή