Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία της ομάδας στην Ιαπωνία

Η προετοιμασία της εθνικής ομάδας συνεχίζεται στο Μισάτο με τους αθλητές και τις αθλήτριες μας να προσαρμόζονται καθημερινά στους περιορισμούς, που επιβάλλει το πρωτόκολλο του covid-19, αλλά και στις αρκετά δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Η θερμοκρασία στην πόλη είναι υψηλή, ιδιαίτερα τις πρωτινές ώρες, ενώ υπάρχει και αρκετή υγρασία. Τα μέλη της ομάδας μας είναι απόλυτα ικανοποιημένα από τις εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις, τις οποίες χρησιμοποιούν μόνο εκείνοι, αλλά και από τους ανθρώπους που καθημερινά είναι το ίδιο πρόθυμοι να καλύψουν όλες τους τις ανάγκες.

Την Τρίτη τα μέλη της ομάδας μας είχαν συγκέντρωση με τον αρχηγό αποστολής Παναγιώτη Δημάκο και τον επικεφαλής προπονητή Γιώργο Πομάσκι. Η συγκέντρωση αφορούσε την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας αθλητών και αθλητριών στο Μισάτο. Παράλληλα ο αρχηγός αποστολής είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους αθλητές, πως στη διάρκεια των Αγώνων θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των αθλητών στο συμβο0ύλιο της ΔΟΕ, με την Κατερίνα Στεφανίδη όπως είναι ήδη γνωστό να είναι υποψήφια για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο κ. Δημάκος παρότρυνε τους αθλητές και τις αθλήτριες να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να στηρίξουν τη συναθλήτρια τους.

“Μέρα με την ημέρα προσαρμοζόμαστε στις καιρικές συνθήκες. Έχει ζέστη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υγρασία. Θεωρώ στο Σάπορο, όπου θα γίνουν τα αγωνίσματα του βάδην θα είναι καλύτερα. Θα το δούμε βέβαια μετά την 1η Αυγούστου, που θα πάμε εκεί. Από το Σάββατο θα ξεκινήσω τις προπονήσεις μου στις 05.30, που είναι η ώρα εκκίνησης των 50χλμ βάδην. Είναι δύσκολη ώρα, ωστόσο θα το δουλέψουμε και θα προσαρμοστούμε. Κάτι ανάλογο είχαμε κάνει και στο Παγκόσμιο της Ντόχα, όπου αγωνιζόμουν στις 00.30”, είπε ο Παπαμιχαήλ, στο περιθώριο της απογευματινής του προπόνησης, αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες, που επικρατούν στο Μισάτο.

Στην Ιαπωνία έφτασε σήμερα και η Νικόλ Κυριακοπούλου με τον προπονητή της Φώτη Στεφανή. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ αναμένεται γύρω στις 19.00 (ώρα Ιαπωνίας) στο προπονητικό κέντρο, αφού νωρίτερα ολοκληρώσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους στο αεροδρόμιο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο προπονητής της Μίτσελ Κρίερ πετάνε για την Ιαπωνία την Πέμπτη (22/7) στις 22.00, ενώ στις 25/7 θα ταξιδέψει για το Τόκιο η Ελισάβετ Πεσιρίδου με την προπονήτρια της Ιωάννα Σιώμου, 

 

Κατεβάστε την εφαρμογή