Ευρωπαϊκό Κ20: Φοβερή Καλλιμογιάννη πρόκριση στον τελικό με πανελλήνιο ρεκόρ, στον τελικό των αγωνισμάτων τους οι Γεννίκης και Ντουσάκης

Πολύ καλή παρουσία από την Βασιλική Καλλιμογιάννη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Ταλίν της Εσθονίας, αφού διένυσε τα 3.000 μ. στιπλ σε 10.31.72 και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας το οποίο ήταν 10.34.83 και ανήκε στην Αθηνά Κοίνη από 21 Ιουνίου 2013.

Η νεαρή αθλήτρια του Ιάσωνα Ιωαννίδη κατέλαβε την έκτη θέση στη σειρά της και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωση. Η νεαρή άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ενόψει του τελικού. Στο ίδιο αγώνισμα η Νικόλεττα Ραφαϊλάκη τερμάτισε σε 10.49.43 και κατέλαβε την 19η θέση στο σύνολο. Η Καλιμογιάννη προκρίθηκε με την έβδομη θέση. Ο τελικός του αγωνίσματος θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου.

Στον τελικό της σφαιροβολίας προκρίθηκε ο Κώστας Γεννίκης, αφού στη διάρκεια του προκριματικού του αγωνίσματος έστειλε τη σφαίρα στα 17,93 μέτρα. Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε με 17,92 μ., ήταν άκυρος στη δεύτερη και πέτυχε 17,93 μ. στην τρίτη και τελευταία βολή. Ο Γεννίκης προκρίθηκε με την όγδοη επίδοση και στον τελικό θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί ακόμη υψηλότερα στην τελική κατάσταση. Στο ίδιο αγώνισμα ο Αννίβας Οικονόμου ολοκλήρωσε στην 16η θέση της τελικής κατάταξης με 17,15 μ., ενώ είχε μία ακόμη έγκυρη βολή στα 16,74 μέτρα.

Το πρώτο κομμάτι της δουλειάς πραγματοποίησε η Πολυνίκη Εμμανουηλιδου, που τερμάτισε δεύτερη στην έκτη προκριματική σειρά των 100 μ. σε 11.83 και προκρίθηκε στον απογευματινό τελικό. Η νεαρή αθλήτρια παρότι έφυγε αργά στην εκκίνηση δεν είχε πρόβλημα να προκριθεί απευθείας στον ημιτελικό του αγωνίσματος.

Την πρόκριση για τον επόμενο γύρο των 100 μ. πήρε και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση της δεύτερης προκριματικής σειράς των 100 μ. με 10.83 και προκρίθηκε απευθείας για τον ημιτελικό.

Στον τελικό της σφυροβολίας  προκρίθηκε ο Ορέστης Ντουσάκης κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη έκανε μόλις μία βολή στα 74,16 μ., που ήταν αρκετή για να του δώσει θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Ο Ντουσάκης παρότι δεν έκανε την επίδοση ορίου, επέλεξε να μη συνεχίσει τις βολές, δεδομένο του ότι η επίδοση του τον έβαζε στους 12 καλύτερους. Στον προκριματικό του αγωνίσματος συμμετείχαν ο Θοδωρής Ζιώγας και ο Νίκος Πολυχρονίου, που ολοκλήρωσαν με καλύτερες βολές στα 67,72 μ. και 67,64 μ. και κατέλαβαν την 16η και 17η θέση, αντίστοιχα.

Κατεβάστε την εφαρμογή