Μουζενίδης …ο 6ος Έλληνας σφαιροβόλος όλων των εποχών, όρια για Γενίκη, Κοσμίδου, Κεσσίδη και Παυλίδη

Η αγωνιστική δράση άνοιξε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με το 6ο Κύπελλο Ρίψεων, το οποίο διοργάνωσε η Ομοσπονδία και συγκέντρωσε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο ορισμένους από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες των ρίψεων.

Η διοργάνωση έγινε δίχως προβλήματα και με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, που ενέκρινε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού covid-19. Τις πρώτες αγωνιστικές βολές της χρονιάς είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που μάλιστα μίλησε με αθλητές και αθλήτριες, τους προπονητές τους και εκπροσώπους σωματείων. Παράλληλα η κ. Σακοράφα συναντήθηκε με την πρόεδρο του Καυτανζογλείου Σταδίου Καλυψώ Γούλα, με την οποία είχε μια εποικοδομητική και ενημερωτική συζήτηση για όλα τα θέματα του Σταδίου.

Στη διάρκεια των αγώνων σημειώθηκαν 11 όρια εκ των οποίων τα επτά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και τα τέσσερα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, καθώς και μια σειρά από εξαιρετικές επιδόσεις.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης έγινε σήμερα έκτος Έλληνας όλων των εποχών στη χώρα μας στο αγώνισμα της σφαιροβολίας. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ έστειλε στη δεύτερη προσπάθεια του τη σφαίρα στα 19,92 μ., ωστόσο είχε ήδη ξεπεράσει τον εαυτό του από την πρώτη του βολή που ήταν 19,91 μέτρα. Ο Μουζενίδης είχε ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό 19,46 μ., ωστόσο είχε δείξει από το χειμώνα πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αφού στον έναν και μοναδικό του αγώνα είχε πετύχει 19,74 μ. και είχε δείξει τις προθέσεις του για τον ανοιχτό. Ο Μουζενίδης έχει ως πρώτο στόχο της χρονιάς μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, εκεί όπου θα κυνηγήσει να σπάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του, το φράγμα των 20,00 μέτρων. Δεύτερος στο αγώνισμα ήταν ο Τάσος Λατιφλάρι με 18,96 μέτρα.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα της κατηγορίας Κ20, ο Κώστας Γενίκης στην πέμπτη του προσπάθεια σημείωσε 18,16 μ. ξεπέρασε τον εαυτό του κι έκλεισε θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Στο ίδιο αγώνισμα ο Αννίβας Οικονόμου ήταν δεύτερος με 17,36 μ. και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν θα επιδιώξει τη βελτίωση και το όριο (17,75 μ.) για το Ευρωπαϊκό Κ20.

Η Ηλιάνα Κοροσίδου αναδείχθηκε νικήτρια στη σφυροβολία Γυναικών με 63,72 μ. στον πρώτο της αγώνα της για το 2021. Η έμπειρη αθλήτρια ευελπιστεί να επιστρέψει φέτος σε επιδόσεις κοντά στο ατομικό της ρεκόρ και παράλληλα να διεκδικήσει συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η Σταυρούλα Κοσμίδου με 61,30 μ., επίδοση που αποτελεί όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Η αθλήτρια του Κώστα Κοροσίδη έχει ατομικό ρεκόρ 62,54 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει στις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν.

Η Σοφία Κεσσίδη έδειξε να ξεπέρασε τα προβλήματα τραυματισμών της περσινής σεζόν και επέστρεψε στις βολές που της δίνουν την πρόκριση σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Η 19χρονη βελτίωσε δύο φορές τον εαυτό της, αρχικά με τη βολή στα 51,83 μ. κι έπειτα με το 52,05 μ. στη δεύτερη προσπάθεια της και έκλεισε θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει στο Ταλίν. Η Κεσσίδη αν σταθεροποιηθεί σε αυτές τις επιδόσεις θα μπορεί να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα στον τελικό του αγωνίσματος στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας της. Νικήτρια στη δισκοβολία γυναικών αναδείχθηκε η Κύπρια Ανδρονίκη Λαδά με 57,41 μέτρα.

Στο φινάλε της διοργάνωσης ο Δημήτρης Παυλίδης κατάφερε να ισοφαρίσει το πανελλήνιο ρεκόρ στη δισκοβολία Κ20. Ο νεαρός έστειλε το δίσκο στα 58,27 μ., όσο είχε πετύχει και ο Γιώργος Τρέμος το 2008. Ο νεαρός αθλητής έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν και άνοιξε το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερες βολές στο εγγύς μέλλον. Ο αθλητής, ο οποίος γυμνάζεται με τον πατέρα του Αλέξανδρο Παυλίδη είχε ατομικό ρεκόρ 55,80 μ. από την περσινή σεζόν και στο σημερινό αγώνα είχε άκυρη βολή περίπου στα 60 μέτρα. Μάλιστα ο νεαρός αγωνίζεται φέτος πρώτη χρονιά στην κατηγορία Κ20, κάτι που σημαίνει πως έχει μπροστά του σημαντικό χρόνο για να πετύχει σπουδαίες βολές. Ο Γενίκης αφού πέτυχε το όριο στη σφαιροβολία αγωνίστηκε και στη δισκοβολία, όπου είχε καλύτερη προσπάθεια στα 55,97 μ. για να ξεπεράσει εκ νέου τον εαυτό του και να παράλληλα να πιάσει και σε αυτό το αγώνισμα το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Διαβάστε ακόμη

Όρια και καλές βολές στη σφυροβολία, επιβεβαίωσε το όριο η Μαγκούλια

Κατεβάστε την εφαρμογή