Τορούν 2021: Η Σπανουδάκη με άνεση στον ημιτελικό των 60 μ.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη κατάφερε να…ξορκίσει τις άτυχες εμφανίσεις των δύο προηγούμενων διοργανώσεων και με ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση κατάφερε να περάσει δίχως προβλήματα από την φάση του προκριματικού των 60 μέτρων, στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Τορούν.

Η Ελληνίδα σπρίντερ τερμάτισε δεύτερη στην τέταρτη προκριματική σειρά σε 7.33, σε μια κούρσα όπου φάνηκε πως κράτησε δυνάμεις για τον ημιτελικό που θα γίνει στις 14.30 το μεσημέρι. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας της και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν καταφέρει να φτάσει στον βραδινό τελικό. Ο προκριματικός γύρος χαρακτηρίστηκε από πολλές άκυρες εκκινήσεις, που είχε ως συνέπεια των αποκλεισμό κορυφαίων ονομάτων, όπως οι Κβάντο (Γερμανία) και Τσιμπανούσκαγια (Λευκορωσία) με φετινά ρεκόρ 7.19 και 7.21 αντίστοιχα. Η Μαρία Γάτου έτρεξε στην πρώτη σειρά και σημείωσε 7.40 επίδοση αρκετά κοντά στο φετινό της 7.35, ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να της δώσει την ευκαιρία της επόμενης κούρσας. Η Κέλυ Σαμάνη δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε, αφού ήταν έβδομη στη σειρά της με 7.69.

“Είχα λίγο άγχος μέσα στην εβδομάδα κυρίως λόγω του ότι στο παρελθόν συνδύασα τη συμμετοχή μου με άκυρες εκκινήσεις. Είμαι ευχαριστημένη από τον πρώτο γυρο, ήταν μια ήρεμη κούρσα, το μεσημέρι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό με στόχο τον τελικό”, είπε η Σπανουδάκη, που προκρίθηκε με την 15η επίδοση. Από την πλευρά της η Μαρία Γάτου, είπε: “Δεν είμαι ευχαριστημένη ήθελα τον ημιτελικό και μια καλύτερη επίδοση”. Η Κέλυ Σαμάνη δήλωσε για το ντεμπούτο της στη διοργάνωση. “Δεν είμαι ικανοποιημένη. Υπάρχει πικρία και απογοήτευση, που δεν βγήκε το αποτέλεσμα της δουλειάς που κάναμε όλο αυτό το διάστημα με τον προπονητή μου”.

Η Σπανουδάκη θα τρέξει στην δεύτερη ημιτελική σειρά και με 7.23 έχει την δεύτερη επίδοση, μαζί με την Ζιντάρ, που έχει την ίδια επίδοση. Την πρόκριση στον τελικό θα πάρουν οι δύο πρώτες και οι δύο με τους καλύτερους χρόνους στο σύνολο των σειρών. 

Αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων

Βρείτε όλα όσα θέλετε για την διοργάνωση εδώ ή στο σχετικό banner στην κεντρική σελίδα του site

Κατεβάστε την εφαρμογή