Ντρισμπιώτη, Παπαμιχαήλ, Φιλτισάκου πρωταγωνίστησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην έγινε σήμερα στην περιοχή “Βαρέα” στα Μέγαρα με τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες μας στο αγώνισμα να πραγματοποιούν, πολύ καλές παρουσίες.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) πρόσθεσε μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό της, επικρατώντας αυτή τη φορά στα 35χλμ. βάδην με 2ώρες 50.04 κι έβαλε από νωρίς βάσεις για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 στο Όρεγκον, αφού η επίδοση της ήταν καλύτερη από το όριο (2.54.00) που έχει θέσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Παράλληλα η έμπειρη αθλήτρια έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, διοργάνωση για την οποία έχει από πέρυσι το όριο συμμετοχής.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε και η Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Ν. Ιωνιας) που ήταν δεύτερη με 2 ώρες 55.15 στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τις διοργανώσεις του καλοκαιριού και ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, διοργάνωση στην οποία θα διεκδικήσει τη διάκριση. Η Φιλτισάκου στο πέρασμα της στα 20χλμ. βάδην σημείωσε 1ώρα 39.46 κι έτσι πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής στη διοργάνωση που θα γίνει στο Μπέργκεν της Νορβηγίας. Την τρίτη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 3.12.07.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) ήταν νικητής στους Άνδρες με 2 ώρες 36.45, επίδοση που τον φέρνει στην τέταρτη θέση στον κόσμο, σε ένα αγώνισμα όπου θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022 στο Όρεγκον και θα αντικαταστήσει τα 50χλμ. βάδην. Ο έμπειρος αθλητής επέλεξε από την αρχή του αγώνα να ακολουθήσει ένα σταθερό ρυθμό, τον οποίο και βελτίωσε μετά το 27ο χιλιόμετρο. Με τη σημερινή του παρουσία, ο Παπαμιχαήλ, αναμένεται να ανεβάσει τη θέση του και στο ranking της WA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στους Άνδρες δεύτερος ήταν ο Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών) με 3.05.12 και τρίτος ο Αναστάσιος Στάμος (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας) με 3.10.48.

Τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή