Οδηγίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην (28/2)

 

Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του βάδην θα βρεθούν την Κυριακή στα Μέγαρα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ.

Ο ΣΕΓΑΣ παρά τις δυσκολίες της εποχής και έχοντας την άψογη συνεργασία του Δήμου Μεγαρέων και του ΝΠΔΔ Ηρόδωρος θα προχωρήσει στην υλοποίηση του δεύτερου Πανελληνίου Πρωταθλήματος της χρονιάς, μετά το αντίστοιχο του κλειστού.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 35χλμ. Ανδρών – Γυναικών, καθώς και τα αγωνίσματα των 20χλμ. και 10χλμ. θα μετρήσουν στο επίσημο ranking της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.
Όλοι οι συμμετέχοντες από οποιαδήποτε ιδιότητα θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τα όσα επιβάλλει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, καθώς από την εφαρμογή του θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η ομαλή έκβαση της διοργάνωσης.

Δείτε παρακάτω τα σημαντικότερα σημεία εφαρμογής του πρωτοκόλλου, καθώς και τις αναλυτικές οδηγίες εφαρμογής του, στο συνημμένο αρχείο που ακολουθεί:

· Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού στη διοργάνωση σαν ελάχιστο μέτρο επιδημιολογικής παρακολούθησης καθορίζεται η υποχρεωτική πραγματοποίηση γρήγορων τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (Ag-RDTs) του κορονωιού SARS-CoV-2 (Rapid test), για τις αθλήτριες και τους αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Το τεστ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν την συμμετοχή στον αγώνα σε διαπιστευμένο εργαστήριο ή τον ΕΟΔΥ και εξυπακούεται ότι για τη συμμετοχή απαιτείται αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ.

Ο ΣΕΓΑΣ, για όσους από τους συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες το επιθυμούν, έχει φροντίσει για την δωρεάν διενέργεια των rapid tests στο METROPOLITAN Hospital (Εθνάρχου Μακαρίου 9 & Ελ. Βενιζέλου 1, Νέο Φάληρο – απέναντι από το ΣΕΦ) τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 26.02.21: 08:00 – 16:00 / Τμήμα Check-up στον 1ο Όροφο

Σάββατο 27.02.21: 08:00 – 16:00 / Εξωτερικά Ιατρεία στο Ισόγειο

Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ.

· Η χρήση μάσκας (ιατρική χειρουργική μάσκα προσώπου, μάσκα προστασίας N95 ή FFP-2), η οποία απαραίτητα πρέπει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη, θα είναι υποχρεωτική εντός της εγκατάστασης ή του χώρου διεξαγωγής της διοργάνωσης για όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι αθλήτριες-τες κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, καθώς και όταν αγωνίζονται.

· Οι τελικές καταστάσεις με τους συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες ανά αγώνισμα καθώς και οι προπονητές τους θα αποσταλούν στην ΓΓΑ η οποία και θα τις προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλισθεί ειδική άδεια μετακίνησης από τον τόπο διαμονής των συμμετεχόντων προς το χώρο διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Τα απαραίτητα έγγραφα που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι αθλητές – αθλήτριες είναι η αστυνομική τους ταυτότητα και το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας, ενώ οι προπονητές την αστυνομική τους ταυτότητα.

· Κατά την άφιξή τους στο χώρο διεξαγωγής της διοργάνωσης οι αθλητές-αθλήτριες καθώς και οι προπονητές τους θα παραλαμβάνουν από τους υπεύθυνους του ΣΕΓΑΣ αριθμητική διαπίστευση, προκειμένου να τηρηθεί ο ανώτατος αριθμός ατόμων στην εγκατάσταση που ορίζεται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων Βάδην, το οποίο εγκρίθηκε από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ.

· Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να αποχωρούν αμέσως από την εγκατάσταση μετά το πέρας του αγωνίσματος στο οποίο συμμετείχαν καθώς επίσης και οι προπονητές τους. Κατά την αποχώρησή τους από την εγκατάσταση θα παραδίδουν και την αριθμητική τους διαπίστευση που παρέλαβαν κατά την άφιξή τους.

Αναλυτικές οδηγίες

Δήλωση

Κατεβάστε την εφαρμογή