Εξαιρετικός Φραντζεσκάκης και νέο ατομικό ρεκόρ με 76,78 μ.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης αγωνίστηκε σήμερα στο μίτινγκ “Καμίλα Σκολιμόβσκα”, που γίνεται στη μνήμη της σπουδαίας σφυροβόλου στο Χόρζοφ της Πολωνίας.

Ο ανερχόμενος πρωταθλητής της σφυροβολίας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, αφού έστειλε τη σφύρα στα 76,78 μ. στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Ο Φραντζεσκάκης είχε δείξει από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους, που επέλεξε να συνεχίσει τους αγώνες του και τον Σεπτέμβριο.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη ξεκίνησε τον αγώνα του με βολή στα 71,84 μ. και συνέχισε στα 73,32 μ., 73,34 μ., ήταν άκυρος στην τέταρτη προσπάθεια κι έπειτα πέτυχε 73,28 μ. και 76,78 μ., για να καταλάβει την τρίτη θέση. Μάλιστα ο ανερχόμενος πρωταθλητής επικράτησε του Ουκρανού Μιχάιλο Κόχαν, νικητή πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, ο οποίος είχε καλύτερη προσπάθεια στα 75,73 μέτρα. Νικητής στον αγώνα ήταν ο Πολωνός Πάβελ Φάιντεκ με 79,81 μ., στη μία και μοναδική έγκυρη βολή του και στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Βόγιεχ Νοβίτσκι με 78,88 μέτρα. Ο Φραντζεσκάκης, ο οποίος παρέμεινε στην έκτη θέση όλων των εποχών στη χώρα μας στο αγώνισμα, είχε ατομικό ρεκόρ 76,67 μ. από την περσινή χρονιά.

Τους εκτός συνόρων αγώνες της συνέχισε η Ιωάννα Ζάκκα, που μετά το Diamond League των Βρυξελλών, συμμετείχε στο μίτινγκ Night of Athletics Heusden-Zolder. Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου ξεπέρασε το 1,80 μ. και κατέλαβε την πέμπτη θέση στο ύψος και πλέον ετοιμάζεται για το Filothei Women Gala, το οποίο θα γίνει την Παρασκεύη (11/9).

 

Κατεβάστε την εφαρμογή