Καλές παρουσίες στο μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα

φωτογραφίες: eurokinissi/Νεκταρία Μπαλωματίνη

Καλές επιδόσεις σημειώθηκαν σήμερα στο μίτινγκ Αλμάτων, που έγινε στο στάδιο της Καλλιθέας.

Η Ελένη Πόλακ δεν έκανε σήμερα τον αγώνα που θα ήθελε, ωστόσο για μια ακόμη φορά ολοκλήρωσε αγώνα με άλμα πάνω από τα 4,50 μ., δείγμα της σταθερότητας της σε αυτά τα ύψη. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ήταν νικήτρια με 4,55 μ. και στη συνέχεια ήταν άκυρη στα 4,65 μέτρα. Ο αέρας που επικρατούσε στη διάρκεια του αγώνα δεν βοηθούσε τις προσπάθειες των αθλητριών, αφού διαρκώς άλλαζε και επηρέαζε τη φόρα τους. Η Αριάδνη Αδαμόπουλου ήταν δεύτερη με 4,15 μ., όσο και το ατομικό της ρεκόρ στο αγώνισμα και χαμένα άλματα στη συνέχεια στα 4,25 μ., ενώ τρίτη ήταν η Κατερίνα Βαγενά με 4,00 μέτρα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρικόπουλος στο τριπλούν. Ο 23χρονος άλτης ήταν νικητής στο αγώνισμα με καλύτερη προσπάθεια στα 16,41 μ., που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του, πίσω από το ατομικό του 16,47 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Δαμασκηνού είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα, το πρώτο, στα 15,86 μέτρα. Στη δεύτερη θέση του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Τσιάμης με 16,01 μ., σε έναν αγώνα όπου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τη φόρα του, ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Πάτρας. Η τριάδα στο τριπλούν έκλεισε με τον Δημήτρη Μονόπωλη με 15,47 μ., που ωστόσο δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα του, αφού είχε μια ενόχληση στο πόδι.

Το ατομικό του ρεκόρ απέιλησε ο Αντώνης Μέρλος, ο οποίος ήταν πρώτος στο ύψος με 2,20 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,24 μ., στην προσπάθεια του να βελτιώσει το 2,23 μ., που είναι ρεκόρ του. Ο Μέρλος έδειξε πως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας θα είναι σε θέση να κυνηγήσει μεγαλύτερα άλματα, σε μια σεζόν δίχως την πίεση της μεγάλες διοργάνωσης. 

Ο άνεμος μπορεί να γύριζε συνεχώς και να δημιουργούσε προβλήματα στους μετέχοντες, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Αλέξανδρο Περιστέρη να ξεπεράσει τον εαυτό του και να δείξει σε ανοδική πορεία. Ο νεαρός άλτης ήταν νικητής του αγώνα με άλμα στα 7,84 μ., με τον άνεμο ευνοικό πάνω από το όριο των 2,00 μ./δ., ωστόσο είχε προσπάθεια και στα 7,81 μ. (0,5) επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ.

Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης με άλμα στα 7,72 μ (4,0) και 7,58 (1,5) με κανονικές συνθήκες και τρίτος ο Νίκος Καψής με 7,64 (4,4) και 7,55 με κανονικές συνθήκες.

Στο ύψος των γυναικών η Άλκηστις Βαγγέλη ήταν καλύτερη απ’ όλες, αφού ξεπέρασε το 1,83 μ και βελτίωσε το φετινό και ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 1,81 μ από το διασυλλογικό πρωτάθλημα. Η αθλήτρια στη συνέχεια δοκίμασε στο 1,86 μ., επίδοση που θα έχει την ευκαιρία να πετύχει στο Πρωτάθλημα της Πάτρας. Η Τατιάνα Γκουσιν ήταν δεύτερη με 1,80 μ., όσο πέρασε και η Μαρίγια Βουκοβιτς. ΣτομΣτο των Γυναικών η Εφη Κολοκυθά πήρε τη νίκη με ένα έγκυρο άλμα στα 6,20 μ. (2,2), σε έναν αγώνα όπου δυσκολεύτηκε να βρει το πάτημα της. Στα 6,17 μ. (3,2) “προσγειώθηκε” η Βασιλική Χαϊτίδου, που με κανονικό άνεμο είχε 5,85 μ. (2,0) και τρίτη ήταν η Ιωάννα Ιωάννου με 6,03 μ. (1,2).

Τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή