Η ώρα των δυνατών σε Θεσσαλονίκη και Τρίπολη

Αγωνιστική δράση σε δύο μέτωπα θα υπάρξει την Τετάρτη (8/7) με διοργανώσεις ρίψεων σε Θεσσαλονίκη και Τρίπολη.

Δύο μίτινγκ που συνδέονται με δύο σπουδαίες μορφές των ρίψεων, τους Κώστα Σπανίδη και Μανώλη Μανωλόπουλο, κι έχουν παγιωθεί στη συνείδηση αθλητών και αθλητριών, εδώ και πολλά χρόνια και στα οποία αναμένεται να σημειωθούν εξαιρετικές επιδόσεις.

 Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου θα είναι το μεγαλύτερο όνομα στους αγώνες “Κώστας Σπανίδης”, κάτι που θα επιδιώξει να επιβεβαιώσει και με τα αγωνιστικά της αποτελέσματα. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαδόπουλου έχει προλάβει να κάνει έναν αγώνα στη σεζόν, στη διάρκεια της προετοιμασίας της, στη Ν. Αφρική, όπου είχε πετύχει 59,71 μέτρα, επίδοση που θέλει να βελτιώσει, παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω η προετοιμασία της, λόγω της καραντινας.

Η Ελίνα Τζένγκο κάνει ντεμπούτο στη σεζόν και σκέφτεται από νωρίς βολές κοντά στα 60 μ., ενώ στη σφυροβολία με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επιστροφή της Ηλιάνας Κοροσίδου, που φέτος είχε προγραμματίσει να κάνει συστηματικά προπόνηση, ωστόσο η πανδημία της χάλασε τα σχέδια. Το πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία Κ18 συνέτριψε πριν λίγες ημέρες η Αναστασία Ντραγκομίροβα, επίδοση που θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει στον αυριανό αγώνα.

Με υψηλές προσδοκίες θα συμμετάσχει στον αγώνα και η κορασίδα Δέσποινα Φιλιππίδου, που προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση κι έχει κάθε λόγο να σκέφτεται και το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας της, το οποίο είναι 52,42 μέτρα.
Στη σφαιροβολία, οι Οδυσσέας Μουζενίδης, Τάσος Λατιφλάρι και Κυριάκος Ζώτος δημιουργούν τις προϋποθέσεις για έναν δυνατό αγώνα.

Δύο αγωνίσματα, η σφυροβολία και η δισκοβολία Κ18 και Κ20 θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και στις δύο διοργανώσεις. Στη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Παυλίδης μετά το 60,90 μ. στο διασυλλογικό Κ18,  θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του και με το όργανο των Εφήβων, την ίδια ώρα που στην Τρίπολη, στο φεστιβάλ ρίψεων, “Μανώλης Μανωλόπουλος”, ο Κώστας Μπουζάκης θα αγωνίζεται με το όργανο των Παίδων με στόχο επίδοση καλύτερο από το 60,80 μ. του διασυλλογικού. Στους αγώνες της Θεσσαλονίκης θα αγωνιστεί ο Γιάννης Κορακίδης (σφυροβολία), ενώ στην Τρίπολη, στο ίδιο αγώνισμα ο Νικόλας Πολυχρονίου θα ψάχνει τις πρώτες βολές της καριέρας του, πάνω από τα 80,00 μέτρα. Το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας είναι 80,15 μ. και είναι στις δυνατότητες του νεαρού αθλητή.

Η σφυροβολία των Ανδρών θα είναι δίχως αμφιβολία το αγώνισμα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρίψεων, “Μανώλης Μανωλόπουλος”. Ο Μιχάλης Αναστασάκης και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, έχουν την ευκαιρία να αναμετρηθούν για μία ακόμη φορά και μέσα από τον συναγωνισμό να βρουν μεγάλες βολές. Οι δύο αθλητές μπορεί να μην γυμνάστηκαν όπως θα ήθελαν, ωστόσο στη σύντομη σεζόν που έχει προκύψει θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν καλές επιδόσεις. Στο ίδιο αγώνισμα Κ20 ξεχωρίζει ο Ορέστης Ντουσάκης.

Συμμετοχές Αγώνες “Κώστας Σπανίδης”

Συμμετοχές Φεστιβάλ ρίψεων, “Μανώλης Μανωλόπουλος”

Πρόγραμμα

Αγώνες ρίψεων “Κώστας Σπανίδης”

ΩΡΑ

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

ΧΩΡΟΣ

15.15

Σφυροβολία Ανδρών –Κ20 Ανδρών

Προπονητήριο ρίψεων
“ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ”

15.15

Σφαιροβολία  Κ18 Ανδρών

16.15

Σφαιροβολία  Κ18 Γυναικών

16.45

Σφυροβολία Γυναικών

17.15

Σφαιροβολία  Κ20 Ανδρών

17.30

Ακοντισμός Γυναικών

Κεντρικό στάδιο

18.10

Δισκοβολία Ανδρών

Προπονητήριο ρίψεων
“ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ”

18.30

Σφαιροβολία Γυναικών

19.00

Ακοντισμός Ανδρών

Κεντρικό στάδιο

19.20

Δισκοβολία Γυναικών

Προπονητήριο ρίψεων
“ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ”

20.00

Σφαιροβολία Ανδρών

20.30

Δισκοβολία Κ20 Ανδρών

Φεστιβάλ ρίψεων, “Μανώλης Μανωλόπουλος”

Νέο πρόγραμμα
13:00 Δισκοβολία Κ16 Κορίτσια Βοηθητικό
13:50 Σφυροβολία Κ18 Κορίτσια Βοηθητικό
15:00 Δισκοβολία Κ18 Αγόρια Βοηθητικό
15:00 Σφαιροβολία Κ20 Ανδρών Κεντρικό
15:35 Ακοντισμός Γυναικών Κεντρικό
15:50 Σφυροβολία Κ18 Αγόρια Βοηθητικό
16:30 Σφυροβολία Γυναικών Βοηθητικό
17:10 Σφυροβολία Ανδρών Βοηθητικό
17:50 Ακοντισμός Ανδρών Κεντρικό
18:20 Δισκοβολία Ανδρών Βοηθητικό
19:00 Σφυροβολία Κ20 Ανδρών Βοηθητικό
19:15 Σφαιροβολία Ανδρών Κεντρικό
20:10 Δισκοβολία Γυναικών Βοηθητικό

Κατεβάστε την εφαρμογή