Κώστας Φιλιππίδης: “Ο αθλητισμός πρέπει να παραμείνει στην ατόφια του μορφή”

Ο Κώστας Φιλιππίδης μίλησε σήμερα στην “Αθλητική Κυριακή” και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο διάστημα της παραμονής στο σπίτι, αλλά και στη σημασία της διατήρησης του στίβου στην κανονική του μορφή, παρά τα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

“Είμαστε ενάμιση μήνα στην καραντίνα και από αυτή την εβδομάδα θα έχουμε και πάλι την ευκαιρία να επιστρέψουμε στα στάδια και στις προπονήσεις μας με στόχο να βρούμε το ρυθμό μας. Η ζωή είναι μία και γι΄αυτό θα μεριμνήσουμε για την υγεία μας. Αν δεν είμαστε υγιείς τότε σίγουρα δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε προπονήσεις και αγώνες”, είπε ο έμπειρος αθλητής και συμπλήρωσε:

“Ο ιός έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα που θα αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων. Ο αθλητισμός θα πρέπει να παραμείνει στην ατόφια και αγνή του μορφή, όπως τον έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Αγώνες από απόσταση ή ο καθένας από το σπίτι του δεν μπορούν να γίνουν. Αυτό δεν είναι αθλητισμός. Οι αρμόδιοι πρέπει να κρατήσουν την μορφή του”, επισήμανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Σόποτ.

Αναφορικά με την επικείμενη σεζόν που θα προκύψει, σχολίασε: “Θεωρώ πως θα γίνουν κάποιοι αγώνες, ανάμεσα σε αυτούς και κάποια Diamond League. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω την προσπάθεια μου και ο,τι υπάρξει θα επιδιώξω να αγωνιστώ και να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Πάντως, το σημαντικότερο είναι να γυρίσουμε στις προπονήσεις και να αποκτήσουμε ξανά τους ρυθμούς που είχαμε προ κρίσης”.

Ο έμπειρος πρωταθλητής του επί κοντώ θα συνεχίσει την προπόνηση του με στόχο να βρει σταδιακά τον ρυθμό που θα του επιτρέψει να είναι έτοιμος να επιστρέψει στη σύντομη αγωνιστική δράση, που θα διαμορφωθεί φέτος το καλοκαίρι και από εκεί και πέρα τους αγώνες που θα γίνουν το 2021.

Κατεβάστε την εφαρμογή