Η Τατιάνα Γκούσιν θέλει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να επιστρέψει δυνατή

Ως μια ευκαιρία να καλύψει μέρος της προπόνησης της, το οποίο είχε μείνει πίσω, εξαιτίας των τραυματισμών της περασμένης χρονιάς, αντιμετωπίζει τη νέα πραγματικότητα, η Τατιάνα Γκούσιν.

Η πρωταθλήτρια του ύψους συνεχίζει να γυμνάζεται όσο αυτό είναι εφικτό και παράλληλα σκέφτεται τις αγωνιστικές ευκαιρίες που θα έχει μετά την άρση των μέτρων. “Όταν αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στεναχωρήθηκα. Στην ουσία όμως, για εμένα αυτή η εξέλιξη ήταν ευνοϊκή δεδομένο του ότι πλέον έχω όλο το χρόνο, όχι μόνο να ξεπεράσω στο απόλυτο τα όποια προβλήματα τραυματισμών είχα, αλλά να προετοιμαστώ όσο το δυνατό καλύτερα”, είπε η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου και συμπλήρωσε:

“Οι δύο πρώτες εβδομάδες της καραντίνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς δεν ξέραμε πως να αντικαταστήσουμε την προπόνηση, την ίδια ώρα που όλες οι διοργανώσεις ήταν ακόμη στο τραπέζι, οπότε σκεφτόμασταν όρια και προκρίσεις. Τώρα προσπαθώ να ακολουθώ ένα πρόγραμμα, κυρίως για να διατηρήσω την κατάσταση μου. Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια του να τρέχω έξω όπως θα ήθελα, καθώς δεν έχω κοντά μου κάποιο χώρο με χόρτο. Κάνω ενδυνάμωση με λάστιχα και κάποια όργανα που έχω στο σπίτι, καθώς και σχοινάκι”.

Η Γκούσιν πέρασε ένα στάδιο, όπου προσπάθησε να κρατήσει το κίνητρο, κυρίως με το ενδεχόμενο της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. “Αθλητής χωρίς στόχους δεν υπάρχει. Το ένοιωθα πάρα πολύ να έχω στόχους, όσο περνάει ο καιρός το χάνω. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι μεγάλος αγώνας κι έτσι το βρίσκω σημαντικό να διεξαχθεί και να αγωνιστεί μεγάλη μερίδα αθλητών και αθλητριών. Σίγουρα αν γίνει το Πρωτάθλημα θα αγωνιστώ, ωστόσο δεδομένων των συνθηκών δεν θα κυνηγήσω την επίδοση. Για εμένα το διάστημα αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να κάνω καλή αποκατάσταση κι έπειτα μια καλή προετοιμασία, στην οποία δεν θα περιλαμβάνονται τόσο τα άλματα, όσο γενική προπόνηση. Έτσι θα πάρω έξτρα χρόνο για το γόνατο μου. Δεν με αγχώνει που θα είμαι εκτός δράσης τόσο μεγάλο διάστηκα (σ.σ. έχει να αγωνιστεί από τον Ιούλιο του 2019), αφού είναι κάτι που μου έχει συμβεί και στο παρελθόν και κατάφερα να αντεπεξέλθω πολύ καλά”, συμπλήρωσε η πρωταθλήτρια του ύψους.

Η Γκούσιν αναφέρθηκε και στην απόφαση της WA να “παγώσει” τα όρια για τις προκρίσεις μέχρι το Νοέμβριο. “Νομίζω πως είναι μια σωστή απόφαση. Κάποιες χώρες υποφέρουν και δεν θα μπορέσουν να διεξάγουν αγώνες, ούτε καν να ανοίξουν τα σύνορα τους, οπότε είναι φυσιολογικό η WA να προχωράει σε ανάλογη κίνηση. Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που ζούμε”, είπε.

Η έμπειρη αθλήτρια σχολίασε και το πως βίωσε η ίδια την όλη κατάσταση όπως διαμορφώθηκε εξαιτίας του ιού covid-19. “Στην αρχή είχαμε όλοι ένα πλάνο για το πως θα πάει η σεζόν. Για παράδειγμα εγώ είχα στο μυαλό μου μετά τους Ολυμπιακούς και παράλληλα με την προπόνηση να ξεκινήσω μία δουλειά. Αυτό τώρα δεν θα γίνει, αφού προτεραιότητα μου παραμένουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ξέρω πως η ομοσπονδία θα μας βοηθήσει του χρόνου, ωστόσο ανησυχώ για την γενικότερη κατάσταση και δε θέλω να σκέφτομαι πως θα πρέπει να δουλέψω, ενώ παράλληλα θα κυνηγάω και το όριο για τους Ολυμπιακούς. Φέτος όλοι οι αθλητές χάσαμε την ευκαιρία της συμμετοχής σε μίτινγκ, μέσα από τα οποία έχουμε την ευκαιρία να μαζέψουμε κάποια χρήματα. Χρήματα που εμένα με βοήθησαν πέρυσι να περάσω τη χρονιά”. 

Κατεβάστε την εφαρμογή