Είναι πλέον επίσημο…οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν για το 2021

Στην απόφαση της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μετάθεση τους για το 2021 κατέληξε η ΔΟΕ με την Ολυμπιακή Επιτροπή των Αγώνων.

Η απόφαση ήταν μονόδρομος δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως, λόγω της εξάπλωσης του Covid-19. Τα τελευταία 24ωρα μάλιστα  είχαν ενταθεί οι πιέσεις προς τη ΔΟΕ, τόσο από τις Ολυμπιακές Επιτροπές πολλών χωρών, όσο και από τους ίδιους τους αθλητές.

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, και του Τόμας Μπαχ ήταν και αυτή που έφερε στην ουσία το αποτέλεσμα, αφού ο πρωθυπουργός της χώρας επέμεινε στην μετάθεση των αγώνων για το 2021. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία ανάμεσα στη ΔΟΕ και τις παγκόσμιες ομοσπονδίες, προκειμένου να επαναπρογραμματιστεί το καλεντάρι του 2021.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης μελετήθηκαν όλα τα δεδομένα που υπήρχαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας σχετικά με την άνευ προηγουμένου και απρόβλεπτη εξάπλωση της Πανδημίας. Παράλληλα οι δύο πλευρές συμφώνησαν η Ολυμπιακή Φλόγα να παραμείνει στην Ιαπωνία και οι Αγώνες, που δε θα γίνουν νωρίτερα από το καλοκαίρι του 2021, να διατηρήσουν το όνομα “Τοκιο 2020”. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά την επίσημη τοποθέτηση της ΔΟΕ, αφού χαιρέτισε με ικανοποίηση την απόφση τόνισε πως είναι έτοιμη να συζητήσει για νέα ημερομηνία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, το οποίο είναι πιθανό να πάει για το 2022.

Κατεβάστε την εφαρμογή