Η Ολυμπιακή Φλόγα ταξιδεύει σήμερα για την Ιαπωνία

φωτογραφίες: eurokinissi

Το ταξίδι της για το Τόκιο ξεκίνησε σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα σε μια σεμνή, αλλά πάντα επιβλητική τελετή, που φέτος έγινε χωρίς την παρουσία θεατών εξαιτίας των μέτρων που έχουν παρθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού covid- 19.

Στην τελετή συμμετείχαν δύο σπουδαίοι Έλληνες αθλητές, η ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ,Κατερίνα Στεφανίδη και ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, Λευτέρης Πετρούνιας. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στην εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» Naoko Imoto, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ατλάντα 1996» και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου στο Τόκιο, παρά την αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί παγκοσμίως σε σχέση με την εξάπλωση του ιού, αλλά και της αδυναμίας αθλητών και αθλητριών σε όλο τον πλανήτη να γυμναστούν και να συμμετάσχουν σε αγώνες μέσα από τους οποίους θα δικεδικήσουν την πρόκριση σε αυτούς.

Κατεβάστε την εφαρμογή